Avui Cremada del Dimoni

Avui és el dia de la Cremada del Dimoni i el gran castell de focs artificials que ve a continuació. La festa comença a les 19 hores amb un cercaviles amb la participació de les colles que mantindran l’activitat festiva fins a l’hora de cremar el Dimoni, aproximadament a les 22:15 hores, a la Rambla.

A les 19:30, a la plaça de l’Ajuntament les diferents colles participants (la Colla de Geganters de Badalona, el Castellers, els Bastoners de Canyet, l’Esbart Sant Jordi, Badalona Bèsties de Foc, els Diables de Badalona i els Miquelets de Badalona) faran diferents actuacions.

A les 20:15, a la Rambla comença l’actuació dels Castellers de Badalona i els Castellers de Sabadell.

A les 21:30 mentre a la Rambla es fa l’Acte Sacramental de Sant Anastasi a càrrec dels Diables de Badalona, a l’Ajuntament comença el Seguici de l’Àliga. Així, mentre els Diables de Badalona reciten els seus corrosius versots sobre l’actualitat de Badalona, les autoritats (molts cops criticades als versots) caminen amb l’Àliga camí de la Rambla.

A les 22:00, començarà el Ball de l’Àliga, posiblement l’única estona aburrida de la tarda. I acontinuació la Cremada del Dimoni i el Castell de Focs.

Com arribar, on aparcar?

Avui és un dia difícil per anar al centre de Badalona. A partir de les 18 h (aproximadament) comencen a fer-se cues a la sortida Badalona Nord de la C-31 (antiga A-19). Si es ve des de Barcelona la millor alternativa és anar per la B-20 i sortir per la sortida de Mollet.
En quan a zones d’aparcament, es poden aprofitar les places de la illa de Can Fradera, impensable les de l’antic viver perquè estaran totes plenes i molt, molt complicades les de la platja, que tot i haver moltes s’ompliran de seguida.
Una alternativa són les places d’aparcament que hi ha al camp de fútbol del Badalona i al solar on hi haurà l’hotel, al costat de President Companys. El problema d’allà és la sortida, perquè tots els cotxes van cap a Margarida Xirgu i és fa un macroembús.
Finalment una altra alternativa és la zona de l’institut Albéniz, entre la Morera i Bufalà.

Més informació sobre les Festes de Maig

2 pensaments sobre “Avui Cremada del Dimoni

  1. Ens afegim al requeriment de l’altre comentari. Temps enrera hi havia una web amb tots els dimonis que han cremat a Badalona. Avui ha desaparegut aquesta web, o hi ha algun error que no aconsegueixo esbrinar.
    la pàgina dóna error. És aquesta:
    http://www.xtec.es/~frovira2/index2.htm
    Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.