El correfoc de Badalona

Aquest dissabte és el Correfoc de Badalona. Organitzat pels Diables de Badalona, és un dels actes que formen part de la tradició de les Festes de Maig de la ciutat. Aquest any comença a les 21 h a la plaça de la Vila amb una encesa general que acostuma a ser força espectacular. Participen les colles de Diables de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Bufons de foc, Kapaoltis, Carranquers de Cervera i Diables de Sabadell. A més, hi ha acompanyament musical a càrrec de l’Escola de Música Tradicional de Badalona.

El recorregut del correfoc és: Plaça de la Vila, Francesc Layret, Reiera Matamoros, Madoz, Prim i Rambla. A la Rambla el final de festa acostuma a ser a l’alçada del monument a Roca i Pi.

Per aquells que vulguin anar al correfoc, és convenient que vagin vestits amb roba de cotó. Si als veïns dels carrers per on passa el correfoc els hi ve de gust mullar als espectadors, cal que tinguin present que en el moment que arribi la primera colla de diables no s’ha de llençar més aigua, doncs si es mullen els petards poden ser perillosos perquè el diable perd el control sobre quan explotarà.

Des de fa uns anys la tarda del dissabte del correfoc, es fa el correfoc infantil. Aquest any és la VI edició i comença a les 17:30 h a la plaça de la Vila. No he participat mai en un d’aquests correfocs infantils, així que no puc dir com són… Si algú s’anima pot deixar un comentari. Això sí, participen un munt de colles i de grups diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.