La Rambla de Badalona

La Rambla de Badalona ha estat durant molts anys un espai emblemàtic a la ciutat. Amb el carrer del Mar eren el lloc de Badalona on anar a passejar o a comprar. Als barris no era difícil sentir l’expressió “anar a Badalona” quan volien dir anar al carrer del Mar o a la Rambla. No estic gaire segur que la Rambla hagi perdut part del seu encant o de la seva “força” com aglutinador de l’oci de les famílies badalonines. També és veritat que des de l’ajuntament s’han anant potenciant altres zones de la ciutat com aglutinadores dels barris, de vegades amb encert i altres vegades sense, però, al cap i a la fi una tasca convenient i necessària.

Per ser on és i per representar el que representa, ja fa temps que l’ajuntament aprofita aquest espai per a organitzar diferents fires i activitats. El problema és que l’espai no és massa adequat per a l’organització d’actes d’aquesta mena, ja que durant els dies que dura l’esdeveniment, la Rambla queda inutilitzada per als seus usos habituals. Aquest cap de setmana és un d’aquest on hi ha una fira a la Rambla. El muntatge és espectacular i l’ajuntament assegura que és un èxit gràcies a la seva promoció de Badalona com a ciutat turística. Jo crec que és un èxit perquè a Badalona som aproximadament 100.000 habitants i a l’estiu a molts ens agrada acostar-nos a la Rambla i a la platja (mentre duri :-().

Amb tot això, l’Associació de Veïns del Centre de Badalona ha fet un escrit demanant que “s’avanci cap a un debat sobre el futur de la Rambla, on s’escoltin les opinions dels veïns, dels comerciants i els usuaris”. CiU diu que “dóna suport a les queixes sobre l’estat de la Rambla i proposa la creació d’una comissió que en decideixi el futur“, en un document a on, a més, publiquen la carta de l’Associació de Veïns.

Que l’associació de veïns demani estar informada de quan s’organitzen actes a la Rambla o trobo raonable. Que demanin un debat sobre el futur de la Rambla, també, tot i que no acabo de veure a on volen arribar, però si em deixen opinar, ja em sembla bé :-). Que CiU els hi doni suport també és raonable, a cap i a la fi no és difícil dir que tenen raó. El que ja no m’agrada és la “postaleta” de CiU sobre la Rambla.

A la postal CiU diu que vol per a la Rambla:

  • Potenciar l’activitat comercial i cultural. A mi la cultural em sembla molt bé, però la comercial… Per a aquesta ja tenim el carrer del Mar. No m’ompliu la Rambla de botigues, si us plau, perdria una part molt important del seu encant!
  • Un aparcament soterrat. En principi estic en contra, ara bé, si m’ho canvieu per un passeig marítim com el que hi ha entre els carrers Mar i Prim, de manera que arribi fins a la riera Canyadó (com a poc) encara ho podria acceptar.
  • Restauració de qualitat. Ufff. Vosaltres sabeu el que costa prendre res a la Rambla? Si feu “Restauració de qualitat” a preus exagerats… Per a qui serà la Rambla? Pels que tinguin el seu vaixell al port? No “fotem”, si realment volem una Rambla per als badalonins, fem-ho assequible als badalonins. Si us plau.

No convertiu la Rambla en un centre comercial, ni en un atractiu turístic ni en res de tot això. La Rambla forma part de l’esperit dels badalonins, amb les seves coses bones i dolentes. No li vulgueu donar un us que els badalonins no li donarien, la faríeu malbé.

Un pensament sobre “La Rambla de Badalona

  1. veig que ens posarem d’acord!! Primer, perquè quan dius que potser t’hi agradaria un passeig com el que continúa de la Rambla tradicional…el vam fer quan governàvem a Badalona i portàvem l’àrea de via pública!!. Segon, la qüestió de l’aparcament és discutible, però el podríem fer a la banda del passeig marítim avui transitable amb cotxe…tal i com n’hi ha un a Blanes. En tot cas, creiem que en calen més al Centre, d’aparcaments. Parlem-ne. Finalment, la Rambla hauria de tenir una restauració de qualitat, no cara. això vol dir, per exemple, una unitat estètica, i no que cadascú tingui els parasòls que vulgui…per cert, tots de propaganda. I un darrer comentari: que no ho és de cara, avui, la Rambla? jo diría que sí, i més tenint en compte la qualitat, en alguns casos, del servei que es presta. A reveure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.