De tot una mica…

És tard i no voldria deixar de comentar i publicar notícies i enllaços que m’han arribat o que he vist al llarg del dia. Així que faré un repàs obligatòriament molt breu.

A la web de CiU Badalona trobem la recuperada carta de la setmana d’en Ferran Falcó. De fet n’hi ha dues, però una sembla feta de cara al partit i només l’altra, la d’aquesta setmana, està feta per a la ciutat. La carta de la setmana es titula “Un govern amb doble vara” i diu entre altres coses:

  • L’ajuntament ha organitzat una primera visita a la Torre Codina….i ja està pensant com treure’s la finca de sobre venent-la a un privat per tal que hi faci un restaurant, o un hotel, o qualsevol activitat“. “Com s’entén que comprés la Torre Codina i ara pretengui privatitzar-la?” Una bona pregunta, sí.
  • Tenim un govern que actua sense convicció, que no té idees i que viu en la contradicció permanent. I això ens costa diners. Molts diners, que s’han de recuperar via impostos, que per això som la ciutat més cara de l’Estat“. Això ja ho va dir l’Aznar i a mi encara em costa de creure. Bé, o potser no…
  • També diu que la rehabilitació del pont del petroli costarà 2 milions d’euros i que Ca l’Arnús ha costat 12 milions d’euros…

No estic d’acord amb tot el que en Ferran diu en aquesta carta, més que res perquè l’actuació de Ca l’Arnús, a mi, ja em sembla bé. Ara, em fa por pensar que potser demà l’ajuntament pot intentar cedir la gestió de Ca l’Arnús a una empresa privada que no tingui en compte els ciutadans. 🙁

També a la web de CiU trobem un article titulat “CiU insta l’Ajuntament de Badalona a defensar amb fermesa que el futur Institut del Bàsquet vagi a la ciutat“. Home, seria curiós que tinguéssim la ciutat europea del bàsquet i què la Generalitat confiés aquest Institut a un altre municipi. Ara, també em pregunto per a que pot servir aquest Institut del Bàsquet…

A Vilaweb – el Punt trobem una notícia titulada “La pedrera de Badalona tanca al desembre i es trigarà cinc anys a recuperar la muntanya”, que també recull avui Badaweb amb el títol “Un terç de lÂ’antiga pedrera de la Vallensana, entre Badalona i Montcada, sÂ’ha reconvertit ja en muntanya“. Aquí hi ha una foto de la pedrera de la Vallensana feta al febrer d’aquest any.

Cantera de la Vallensana a Badalona

6 pensaments sobre “De tot una mica…

  1. Crec que no és el mateix privatitzar que donar en concessió, que sembla ser el que realment es pretén amb la Torre Codina, però no entenc massa bé perquè ara es posa el crit en el cel, quan és una pràctica habitual de l’Ajuntament, que ve concedint des de fa temps la gestió d’equipaments públics a privats (piscines de *Llefiá i *Sistrells, Residències d’ancians, pistes esportives….), sense que ningú hagi obert la boca.

  2. L’Institut del Bàsquet és una inicitiva pública de la Secretaria General de l’Esport, una espècie de Centre d’Alt Rendiment dirigit a nois i joves que prometen en el bàsquet i que podrien disposar d’un centre on compaginar estudis i esport sota la direcció d’entrenadors de nivell. És un equipament interessant per qualsevol ciutat i més per Badalona que té la vinculació històrica amb el bàsquet.

  3. Un parell de coses 🙂

    • És veritat, com diu en Lluís, que no és el mateix privatitzar que donar en concessió. També és veritat que fa ja temps que l’ajuntament està “concedint” l’explotació de masses serveis públics. Ara, potser lo de Torre Codina ja és exagerat. Comprar un edifici per arreglar-lo i cedir-lo en concessió per a un restaurant potser és una mica massa, no?
    • I en quan a l’Institut del Bàsquet, si és el que diu en Julian (i no ho dubto), doncs és curiós, perquè costarà molts diners i és una feina que hauria d’estar fent ja el CAR de Sant Cugat. Tot i això, si es fa, a la ciutat europea del bàsquet hauria d’haver un espai per a aquest institut…
  4. I no és massa demanar un crèdit de 1.430.408,81 € per remodelar una residencia d’avis (publica) i desprès cedir la concessió a una empresa privada?

  5. Però, normalment no es fa la concessió i l’empresa concessionaria és la que fa les obres necessàries (que és una condició necessària per a la concessió)?. Realment increible 🙁

  6. Sabeu perque l’Ajuntament fa tantes concessions de serveis públics a empreses privades?
    Perque d’aquesta manera cobren comissions (els politics, els seus partits…), vaja que així es com funcionen aquests espabilats corruptes que es farten d’omplir-se les butxaques gràcies als contribuents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.