Artigues, barri de Sant Adrià

Sorprenent, oi? Doncs això és el que es llegeix a un article dÂ’avui de Vilaweb – El punt. De fet lÂ’article es titula “Barcelonès Nord. Artigues exigeix una intervenció immediata per restablir la convivència al barri” i explica els problemes de convivència que hi ha, sobretot, entre els veïns pakistanesos i romanesos. Els veïns de tota la vida (VTV o BTV? 🙂 ) es queixen que lÂ’ajuntament no només els ignora (això ho sap fer molt bé el nostre ajuntament) sinó que, a sobre, lÂ’alcaldessa va arribar a dir que Artigues era una bassa d’oli.

Cap al final de lÂ’article, l’articulista (la Montse Francisco), escriu un paràgraf que espero que em perdoni si el copio tot sencer:

Hi ha un altre factor que fa més gran el sentiment d’impotència dels veïns. Per ells, Sant Adrià és el model a seguir: «Badalona i Sant Adrià són dues realitats; són la nit i el dia.» Sovint els veïns opten per fer vida a Sant Adrià. Troben el municipi més net, diuen que s’hi senten més segurs i que pràcticament no hi ha comerços il•legals. Els veïns diuen que no se senten de Badalona. Més d’un diu que se sent temptat de penjar un cartell que digui: «Artigues, barri de Sant Adrià.»

P.S.: No m’he pogut estar de fer una petita referència a això del BTV. Fa uns anys (no fa gaire però no sé si algú ho manté ara) alguna gent de Badalona es definia com a BTV com una mena de nivell social que els feia superiors als fills dels immigrants de la resta de l’estat. Fora de desitjar que el VTV no substitueixi al BTV.

Un pensament sobre “Artigues, barri de Sant Adrià

  1. Recordo un llibre que va editar el polític de CiU, Marcel Riera durant la seva darrera campanya electora, on definia els BTV com a Badalonins de tota la vida i que ell mateix especificava que nomès eren aquells nascuts a Badalona de sempre o fills d’una tercera generació de badalonins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.