Aparcament reservat minusvàlids

Al final de Marquès de Sant Morí, ja al capdavall de la Rambla de la Solidaritat, hi vaig veure això (perdoneu la qualitat de la fotografia: el telèfon no dóna per més ;)):

Aparcament reservat minusvàlids

Si us hi fixeu bé, darrera el cotxe que hi ha en primer pla, hi ha un cotxe aparcat entre dos senyals de prohibit aparcar. Aquests dos senyals – no s’aprecia a la foto – són d’aquests que reserven el lloc per a un cotxe en concret (la matrícula apareixia als senyals) que és propietat d’una persona amb una disminució física. És a dir, el cotxe està aparcat correctament a un lloc que li han reservat expressament.

Doncs bé, mireu-vos ara la següent foto:

Aparcament reservat minusvàlids

He marcat en blanc la porció de vorera compresa entre ambdós senyals, o el que és el mateix, l’espai que l’Ajuntament li ha deixat a aquesta persona per aparcar.
I he marcat en vermell la longitud total del cotxe. Teniu en compte que era un cotxe petit, tipus Citroën AX o Opel Corsa.
Si resteu la diferència d’espai veureu que, en total, el cotxe sobresurt de l’espai reservat en un metre aproximadament… d’un cotxe que en fa tres.
Però… algú és capaç d’aparcar un cotxe en dos metres i mig de vorera?

Problema 1: si algú aparca darrera el senyal, ben arrambadet, el cotxe no hi cap hi haurà de sobresortir més encara per davant
Problema 2: pel davant, però, hi ha un pas zebra. El cotxe a la fot l’envaïa lleugerament… però si algú li aparca al darrera… haurà d’envair el pas zebra un metre o més?

Hi ha coses que, francament, es fan difícils d’entendre 😛

Quant a Capgròs

També conegut com Isma, el Capgròs és possiblement el col·laborador de Badalona Bitàcola que més valor aporta al blog. Més fins i tot que el seu administrador!

2 pensaments sobre “Aparcament reservat minusvàlids

  1. Una plaça d’aparcament reservada per a discapacitats ha de complir la normativa d’aparcaments reservats que entre d’altres, diu: “una plaça es considera adaptada quan compleix els següents requisits: Té unes dimensions mínimes per al vehicle de 2,00m x 4,50 m en filera”.
    L’Ajuntament de Badalona concedeix les places reservades, i dòna al demandant un plànol de com deuen estar col·locades els senyals, però la compra dels senyals, de les postes i la col·locació van per compte del discapacitat.
    En aquest cas no sabem si l’error prové de les instruccions donades per l’Ajuntament, o per la dolenta col·locació dels senyals per part del paleta

  2. Ostressss, no ho sabia que a més havies de fer bricomania… 😛

    En qualsevol cas, sigui qui sigui, el que ho ha colocat és un perla de cuidado 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.