Una nova entrada a Ca l’Arnús?

Divendres vaig llegir amb preocupació un petit article de Badaweb titulat “Ca l’Arnús podria tenir un vial d’entrada al parc a través del carrer Méndez Núñez, per a vianants i serveis“. Sorprenentment l’article diu: “Ca l’Arnús podria tenir un vial d’entrada al parc a través del carrer Méndez Núñez, per a vianants i serveis. Això permetria obrir el parc per l’única banda en què encara no hi havia garantit l’accés.Què? Si des de Méndez Núñez/Seu d’Urgell/Margarida Xirgu no es pot accedir directament a Ca l’Arnús és simplement perquè l’ajuntament no vol. A Can Solei hi ha una porta que permet el pas d’una finca a l’altra (per a mi és el mateix parc, a pesar de l’ajuntament) però que sempre està tancada.

Mapa de Can Solei i Ca l'Arnús

Al mapa la línia vermella indica el “vial” que vol obrir l’ajuntament. Ara mateix ja hi ha una mena de camí d’uns 2 metres d’ample que arriba gairebé (no estic segur fins on arriba) a Ca l’Arnús. Però per convertir aquest camí en vial transitable s’hauria d’ampliar almenys a 6 metres si, com diu l’article, volen que hi passin “serveis”. De quina manera es faria l’ampliació? Només hi ha dues possibilitats. La primera és expropiant part dels badius de les cases del carrer Sant Bru. La segona és agafant part de Can Solei. Quina és l’opció que agafaria l’ajuntament? Evidentment carregar contra el parc de Can Solei. És més econòmic :(. Però és que, a més, és absolutament innecessari fer aquest vial. L’accés des de Can Solei cap a Ca l’Arnús es pot fer mitjançant la porta que uneix els dos parcs (una rodona vermella pintada al mapa) i que només es va obrir durant una festa del Badiu com a mesura de propaganda política.

Més coses que diu l’article: “L’ajuntament ha elaborat un projecte urbanístic on proposa obrir aquest carrer i dissenyar-ne de nous a l’antiga fàbrica de la Unió Vidriera.” Això significaria fer malbé el parc de Can Solei i si continuen (que té tota la pinta) fins a la riera de Canyadó, també una part de Ca l’Arnús.

Des d’aquí vull reivindicar la unió de Can Solei i Ca l’Arnús en un sol parc. Tenim a Badalona un espai preciós perfectament aprofitable per a usos lúdics i l’ajuntament només pensa en com fer passar les màquines per sobre. I mentrestant, on és l’oposició? On són els verds?

5 pensaments sobre “Una nova entrada a Ca l’Arnús?

  1. Una primera consideració és posar de manifest la contradicció que representa que IC es manifesti públicament en contra d’una idea a la qual han votat afirmativament al Ple municipal…més i quan és la sra Niso qui presideix la comissió informativa de l’àmbit que porta aquesta qüestió!! Podeu veure la notícia del diari El Punt d’avui, que diu “ICV de Badalona demana la protecció dels badius amenaçats per la perllongació de Méndez Núñez”

    Dit això, nosaltres ens vam abstenir i de moment, estem parlant amb alguns veïns per tal que ens expliquin la seva opinió. N’hi ha que hi veuen una oportunitat de fer negoci, perquè el pla els permetrà aixecar planta i pis que faci la façana del carrer Méndez Núñez, i n’hi ha que no en volen ni sentir parlar pel fet que les cases només són “habitables” a la part del darrera, atès que al davant el soroll continuat del trànsit rodat fa difícil fer-hi vida.

    En definitiva, CiU volem acabar de reflexionar sobre quin posicionament prendre, tot i que obrir el carrer per fer més accessible el parc no ens sembla una mala idea. Ara bé, s’ha de fer una vegada consultats els veïns.

  2. Però Ferran, perquè cal obrir un nou carrer fent malbé els badius (o el parc de Can Solei), si es pot anar a Ca l’Arnús passant per Can Solei? Perquè no unir d’una vegada les dues finques llençant a terra els murs de separació? Amb el cost que representaria fer aquest carrer, perquè tant d’interés? No ho puc entendre i em fa dubtar molt de que hi hagin bones intencions de debó. Vosaltres considereu una bona idea aquesta perllongació de Méndez Núñez, perquè?

  3. tens raó amb el que dius, ho argumentes prou bé…aquest és un tema que fa anys i panys que s’arrossega…es creu, l’ajuntament creu i ha cregut sempre, potser algun tècnic municipal ho ha anat explicant fins a fer-ne profecia, que cal que el carrer mendez núñez s’allargui i s’obri aquell vial per donar una certa trama urbana a aquella finca…et repeteixo que ens ho mirarem amb detall. et posaré al corrent dels arguments que hi ha a favor, per tal que els tinguis tots. nosaltres, repeteixo, ens ho mirarem amb deteniment abans de prendre cap decisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.