Guals

Aparcar a Badalona – i a qualsevol altra ciutat de per ací – és certament complicat. Ens parlen de mobilitat i Setmanes de la Mobilitat i altres històries per l’estil. La qüestió, però, és si tot plegat és honest, honest de veritat.

Vaig pel carrer i veig incontables guals. Molts d’ells amb els senyals de gual tan i tan descolorits que apenes si es pot endevinar quin període horari cobreixen. Aviat hauré de baixar del cotxe i palpar el senyal per a, gràcies al relleu de la xapa, saber què hi diu.

Em temo que alguns – molts? – d’aquests guals no deuen estar actualitzats, o dit d’altra manera, que algú té moltes penques de mantenir un senyal de prohibit aparcar sota pena de grua i no en paga la pertinent taxa.

El millor de tot és que, segurament també, quan la grua s’enduu un cotxe del davant del gual, tinc la sospita que no deuen comprovar-ne l’actualització.

I la pregunta és: hi ha algun lloc on es pugui consultar l’actualització d’un gual? hi ha algun lloc on es pugui denunciar un gual que es manté com a tal quan, en realitat, hauria de donar-se de baixa?

Quant a Capgròs

També conegut com Isma, el Capgròs és possiblement el col·laborador de Badalona Bitàcola que més valor aporta al blog. Més fins i tot que el seu administrador!

4 pensaments sobre “Guals

  1. Si realment t’interessa puc intentar informar-me, però pensa que la llista (dels qui paguen), pot arribar a ser immensa.

  2. Esto que pides tu , no se si es posible .

    En teoría esto es algo entre “cliente” y el ayuntamiento .

    Aunque siguiendo la lógica , que como ciudadano de la ciudad tienes derecho a saber quien paga y no .

    Pregunta 🙂

  3. Jo he vist en alguna ocasió blocs de formigó davant d’algun gual i sempre he pensat que ho controlen força… En quan als guals descolorits… No té res de particular. Al cap i a la fi no cal renovar la placa mai…

  4. Sobre si es controlen molt o poc, no ho sé, però jo conec de primera mà experiÚncies de multes a cotxes aparcats davant d’un gual que no estava actualitzat – tot i que a mi encara no m’ha passat.

    Potser no cal canviar la placa cada any per a demostrar-ne l’actualització, però sí, al menys, quan esdevé totalment illegible, igual que t’obliguen a canviar la placa del cotxe quan no se’n pot llegir la matrícula.

    D’altra banda, Lluís, el meu interés no és tant per un gual en concret sino més aviat en la línia del que diu el d[oo]b: que sóc ciutadà i tinc dret a saber on van a parar els meus diners, d’on surten els diners que es gasta l’Ajuntament, si hi ha compliment de drets i deures entre aquest i els que paguem els impostos, etc.

    I, el última instà ncia, crec que és un tema de justícia: considero que s’ha de ser implacable amb els cotxes mal aparcats però igualment implacable contra la picaresca i, més encara, contra el cinisme d’aquells que puguin tenir un gual no autoritzat i encara s’atreveixen a amenaçar amb la grua.

    Pues eso! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.