Més B-500

Sembla que els propers dies tornarem a tenir B-500 per donar i vendre.

 • El Punt: “El vell projecte de la B-500, descartat

  Manel Nadal va assegurar que el projecte de refer la carretera B-500 construint un túnel a la serralada de Marina, dissenyat per l’anterior govern de CiU, ha quedat «completament descartat» per l’actual govern, tot i l’interès mostrat pels empresaris badalonins perquè es revifi la proposta i es millori així la connexió entre aquesta ciutat i el Vallès. El secretari general de Mobilitat va garantir que el govern català està estudiant una alternativa, però no va donar cap pista que permetés endevinar per on aniran els trets.

 • El Punt: “ICV de Badalona es mostra preocupada per la reactivació del projecte de la B-500

  ICV assegura que desconeix el contingut de les reunions entre l’Ajuntament i la Generalitat en aquest sentit i recorda la seva oposició frontal al projecte. Els ecosocialistes badalonins diuen que continuaran treballant per «buscar alternatives de comunicació amb el Vallès que fomentin el transport públic i no el desplaçament en vehicle privat»

 • Badaweb: “ERC celebra que l’actual govern de la Generalitat hagi descartat el projecte de reforma de la B500

  El diputat d’Esquerra recorda que les propostes de la formació en relació amb la B500 passen per fer un traçat més segur a l’actual carretera i promoure el transport públic. Els republicans aposten també per reforçar altres vies que comuniquin el Barcelonès Nord amb el Vallès.

 • Badaweb: “ICV-EUiA reitera la seva negativa a la reforma de la B-500

  Els ecosocialistes han avançat que treballaran en les dues administracions per buscar un projecte alternatiu. Des d’Iniciativa ja s’havia apuntat l’opció de fomentar el transport públic per l’actual traçat de la B500.

“Només” apuntaré 5 coses:

 1. La carretera B-500 està en molt mal estat i cal remodelar-la. És perillosa i el traçat que té no es correspon amb el volum de circulació que suporta
 2. La postura d’ERC de rebutjar el projecte anterior però acceptar que cal remodelar la carretera em sembla totalment acceptable i raonable.
 3. La postura d’IC dient de “fomentar el transport públic per l’actual traçat de la B500” em sembla poc raonable. Ningú no agafarà un autobús que trigui tres quarts d’hora en fer un recorregut de 10 km per una carretera dolenta.
 4. Entenc que la construcció d’un túnel pot fer molt mal. Ara bé, crec que treure la circulació del coll de la Conreria és una molt bona pensada perquè reduiria l’impacte dels cotxes a aquesta zona de la Serralada de Marina. Evidentment el túnel s’hauria de començar el més avall possible per tal d’alliberar de vehicles més espai.
 5. Finalment, per a mi el transport públic més pràctic i còmode és el ferrocarril, sigui tren de rodalies, sigui metro o sigui FCG. Una bona alternativa de transport públic fora un FCG des de Badalona fins a Sabadell passant per sota de la serralada de Marina. Però això costa molts diners… 🙁

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.