Coses de Badalona

Fa dies que vull comentar algunes coses de la darrera revista d’informació municipal Bétulo. Fa uns dies ja vaig comentar algunes coses, ara en comentaré d’altres 🙂

A la plana dels grups municipals, la Muntsa Niso, parlant de la façana marítima de Badalona, diu:

S’han substituït les xemeneies d’indústries contaminats, per muralles d’habitatges de luxe a tocar d’onada.

Sí, la veritat és que hem guanyat ben poc. I li recordo a la Muntsa, que el seu suport a aquest ajuntament la fa també culpable d’aquesta desfeta.
I sobre la petició de l’ajuntament de que l’estat es faci càrrec de la descontaminació dels terrenys que ara ocupen aquests blocs de pisos, la Muntsa diu:

Reclamem a l’Estat que pagui… amb els nostres diners.
Millor reclamem que obliguin a gratar-se les butxaques aquells que sempre es posen les botes….

Doncs miri vostè, amb això estic d’acord. Si aquests terrenys no han de ser dels badalonins i es converteixen en un terreny particular, que sigui el particular o les empreses que han fet negoci les que paguin la descontaminació. Faltaria més!

Més cosetes:

Abans de final d’any començaran els treballs per asfaltar de nou amb paviment sonoreductor el tram de l’autopista C-31 entre Sant Adrià de Besòs i Montgat, que inclou Badalona.

Es curiosa aquesta necessitat de reforçar que entre Sant Adrià de Besòs i Montgat està Badalona. Tot i això, una bona notícia, sens dubte.

Les festes locals de Badalona el 2005 seran el 11 de Maig (Sant Anastasi) i el 31 d’octubre, vigília de Tots Sants.

Tot i que ja he fet varis comentaris sobre la rotonda de Sant Bru / riera de Canyadó, em permetré alguns més 🙂

  • Diu l’article que “segons els tècnics municipals, la rotonda trencaria la nova via”. Només recomenar-lis que vagin a Mataró i vegin les rotondes del Camí Ral o la Via d’Europa. A Barcelona, la Diagonal o la Gran Via també tenen rotondes. I no semblen trencar res.
  • “Els experts en mobilitat i urbanisme afirmen que una rotonda està pensada per a zones periurbanes”. La Morera, Sant Crist, Lloreda, sembla ser que són zones periurbanes…
  • “Així, les noves illes de cases faran la funció de rotondes”. Curiosa idea. Desviar els cotxes cap a carrers estrets, incrementant el seu recorregut, complicant la circulació i afegint circulació a carrers que estarien molt bé sense.

D’aquest article propagandístic, la finalitat del qual és contrarestar la bona proposta dels veïns, voldria destacar les dues columnes destinades a explicar com s’haurien de fer els diferents girs possibles a aquesta cruïlla. Amb lo senzill que és amb una rotonda…
Per acabar, comentar el fet que sembla que l’article dóna gairebé per segur que es farà el que l’ajuntament creu convenient, tot i que per altre banda l’editorial de l’alcaldessa ho deixa tot obert i parla de diàleg. Sentint als veïns un es pregunta que entendrà la Maite per diàleg…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.