Pujarà el preu del bus…?

Deia ahir el Mundo que els autobusos de línia pujaran un 2,8%, a causa de l’increment del preu del petroli. Aquest canvi, que està just debatent-se però que s’ha aprovat ja per Foment, podria fer-se efectiu pel desembre.

Aquí hi ha, com a mínim, dues consideracions.

La primera, i més important, és quines repercusions tindrà sobre la resta de transports públics. Atès que Badalona forma part de la xarxa metropolitana de Barcelona, hi ha una total integració de tarifes entre tots els transports públics urbans i interurbans/metropolitants, i això amb independència de si són autobusos, metros, trens o avions de rodalia. Així doncs, una de dues: o bé només s’encarirà el preu del viatge senzill al bus però no les targetes multiviatge, o bé s’encarirà tot plegat. En un cas, hi haurà un greuge cap aquells que agafen el transport públic més esporàdicament. En l’altre cas, el greuge es trasllada a tots els usuaris.

La segona consideració, i molt pertinent aquests dies que hem parlat de la mobilitat, és si això és manera de potenciar el transport públic. D’acord que si els costos pugen això s’ha de sufragar d’una manera o d’una altra. El que no està tan clar és, en una política que clarament no funciona – la de promoció del transport públic – si aquesta és una bona opció.

El debat està servit.

Quant a Capgròs

També conegut com Isma, el Capgròs és possiblement el col·laborador de Badalona Bitàcola que més valor aporta al blog. Més fins i tot que el seu administrador!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.