Adjudicades les obres del metro

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya va publicar el dia 26 l’adjudicació del perllongament de la L2 des de Pep Ventura fins a Badalona Centre per un import de 31 MEUR

Coses interessants:

Es preveu que les obres comencin el primer trimestre del 2005 i que tinguin una durada de 26 mesos.

El traçat parteix de Pep Ventura a l’alçada de la plaça del mateix nom, segueix pel carrer Francesc Macià fins arribar a l’alçada de la plaça de l’Alcalde Xifré / avinguda Ignasi de Loiola.
Seguidament, travessa el carrer de la Creu i ocupa l’illa formada pels carrers de Santa Bàrbara, Anselm Clavé avinguda Martí Pujol i el carrer de la Creu.

Les obres es duran a terme en dues fases per tal de facilitar el trànsit de persones i vehicles per la superfície. En la primera fase, es procedirà a l’excavació a cel obert i a la col·locació de murs-pantalla d’una vintena de metres de profunditat. Seguidament, es taparà amb una volta de formigó. Aquest procés es repetirà en els diferents trams de l’obra per tal de mantenir sempre oberts alguns dels carrers perpendiculars al traçat i així permetre la mobilitat transversal en superfície. En una segona fase, es continuarà l’excavació en mina per sota la volta.

L’adjudicació que ha tingut lloc avui inclou les obres d’infraestructura, superestructura i electrificació. La resta de les obres, és a dir, enclavaments, tracció, sistemes de conducció automàtica (A.T.O.), sistemes de protecció automàtica (A.T.P.), arquitectura, equipaments i escales mecàniques, formaran part d’altres projectes complementaris que s’adjudicaran properament.

L’estació de Badalona Centre se situarà a l’illa formada pels carrers de Santa Bàrbara, de la Creu, Anselm Clavé i l’avinguda Martí Pujol. Aquesta estació estarà formada per un ampli vestíbul i una andana central d’una longitud de més de 100 metres. Així mateix, comptarà amb 2 vies principals i una secundària que realitzarà funcions d’apartador de trens.
L’estació consta de dos accessos.
Accés des de l’avinguda Martí Pujol
L’accés queda conformat per dos tramades d’escala, atès que la cota de l’avinguda queda molt per sobre de la cota de vestíbul i de lÂ’andana. Aquest accés està format per una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor.
Accés des del carrer de la Creu.
Aquest accés es planteja per la necessitat d’absorbir el flux d’usuaris des de les rodalies de l’avinguda Ignasi de Loiola i la plaça de l’Alcalde Xifré. Només necessita una tramada d’escales en aquest cas, juntament amb petit vestíbul intermedi. Aquest accés està format per una escala fixa, una escala mecànica i un ascensor.

Si aquestes obres comencen el primer trimestre del 2005 i tenen una durada de 26 mesos, vol dir que finalitzaran aproximadament al segon trimestre del 2007. Com que després d’acabades aquestes obres, caldrà fer les obres d’enclavaments, tracció, sistemes de conducció automàtica (A.T.O.), sistemes de protecció automàtica (A.T.P.), arquitectura, equipaments i escales mecàniques, es de suposar que tindrem nova estació de metro d’aquí a 3 anys aproximadament.

Una mica més informació al document pdf del departament.

Actualització 13/11/05: El pdf del departament ja no està disponible… :(.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.