El presupost de l’ajuntament de Badalona

Fa ja uns dies, CiU Badalona presentava un pressupost alternatiu al pressentat per l’ajuntament, que es pot trobar a la seva pàgina web. No puc entrar en la bondad del que proposen perquè no tinc ni idea de gestió municipal, així que em limitaré a comentar una qüestió que m’han cridat força l’atenció:

Despeses de personal
CiU planteja l’eliminació de 16 càrrecs (els 8 coordinadors de programes, els 7 coordinadors per delegació i el coordinador de districte assignat a Pomar), ja que entén que l’existència d’aquests càrrecs no està justificada tècnicament. En aquest sentit, Falcó ha demanat al govern municipal que expliqui d’una vegada per totes què fan els coordinadors de programes, com els de “patrocini i mecenatge”, “de voluntaris”, o “de venda sedentària”, que costen més de 363.000 € (més de 60 milions de pessetes) l’any a l’Ajuntament. CiU també considera dubtosa la funció dels set “coordinadors per delegació”, que costen quasi 400.000 euros l’any a l’Ajuntament (més de 66,5 milions de pessetes). Per això, la federació nacionalista planteja eliminar aquests càrrecs, juntament amb el coordinador de Pomar. La supressió dels 16 càrrecs implicaria un estalvi de 817.000 euros (quasi 136 MPTES) de despeses de personal eventual.

Deixaré de banda que és una “porcada” quedar-te sense feina quan estàs ben col·locat i em limitaré als números. Si els coordinadors de programes (8) costen a l’ajuntament 363.000 € (60.398.118 ptes) això vol dir que el cost per persona és de 45.000 €. Suposo que aquests diners estan destinats a sous (si m’equivoco accepto gustós la rectificació). Sent així i traient la part empresarial de la seguretat social ens quedem amb un salari brut anual de uns 31.700 € per persona, més de 5 milions de pessetes. Un sou gens menyspreable. Però això no és res. Els “coordinadors per delegació” costen a l’ajuntament 400.000 € anuals. Son 7 i, per tant, sense la part de seguretat social de l’empresa queda un sou de 40.000 € bruts anuals, més de 6,5 milions de pessetes anuals. On em puc apuntar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.