Oposició a la nova Mesquita de Badalona

Ahir em feia dues preguntes: la primera si el conflicte de la Mesquita s’havia acabat i la segona qui s’havia de fer càrrec del cost de la rehabilitació del local que l’ajuntament ha ofert a la comunitat musulmana.

Avui tinc resposta a la primera pregunta, això no s’ha acabat :(, i una possible resposta a la segona. És difícil, des de la meva posició, saber que és veritat i que mentida, així que, de moment faig quatre cèntims del que s’ha publicat avui, i desprès diré la meva, tot deixant clar, que és a partir de la informació que tinc, que al cap i a la fi, és la informació que tindran la majoria dels badalonins.

A el Punt publiquen un article titulat Quatre entitats veïnals recullen firmes contra l’obertura de la mesquita a Badalona on expliquen que un grup de gent més o menys organitzada i que està en contra de la ubicació de la Mesquita proposta per l’ajuntament s’està mobilitzant per tal que no pugi arribar a posar-se en funcionament. L’article diu, entre d’altes coses:

Diferents associacions de veïns de Badalona s’han començat a mobilitzar per recollir firmes contra l’emplaçament de la mesquita en una nau del Gorg. Entre els promotors de la campanya hi ha l’entitat veïnal d’aquest barri i les de les zones més properes, que porten unes 2.000 signatures recollides i que argumenten l’acció basant-se en dos elements: «No volem que ens portin als nostres barris el que altres barris no volen -en referència al recent tancament de l’oratori de la Pau- ni acceptem que l’Ajuntament pagui amb els nostres diners l’adequació d’una mesquita.» Els veïns anuncien més mobilitzacions.

Entre els missatges escrits que s’estan divulgant hi ha la negativa a acceptar que el consistori es gasti 72.000 euros a habilitar una nau amb fins religiosos.

Afirmen també que el sector més lluitador del barri està darrere d’aquesta batalla i adverteixen a l’Ajuntament que a la zona hi ha un grup «més violent» que, de moment, «estem frenant». La violència, puntualitzen, no aniria en cap cas contra els musulmans.

El president de l’associació de veïns Gorg-Mar, Guzmán Roger, manté que l’entitat, inicialment, va acceptar la implantació d’una mesquita al barri però que la seva posició va canviar en saber que l’Ajuntament gastaria diners a adequar-la. Recorda que el consistori no té diners per a les entitats: «Ens han retallat un 25% la subvenció.»

També Badalona comunicació publica un article al respecte Oposició dels veïns de la nova ubicació de la mesquita

Aquí s’estan mesclant dues coses. Per una banda el que no es vulgui la ubicació de la Mesquita i l’altra, els diners que l’ajuntament s’ha de gastar en adequar el local. I, pel mig, amenaces de violència que, diuen, no aniria en cap cas contra els musulmans.

La veritat és que si és cert que l’ajuntament s’ha de gastar 72.000 euros, jo estic en contra, no de la ubicació, sinó del pressupost. Tot i això, entenc que una part important de la culpa de que s’hagi arribat a aquesta situació és de l’ajuntament, per haver permès una situació il·legal durant tants anys. Si s’hagués buscat una solució des del primer moment, l’ajuntament hagués estat en condicions d’exigir, ara en canvi i paradoxalment, la seva situació és de debilitat. És el problema del “deixar fer” que impera a Badalona en algunes coses. Si l’ajuntament marca unes normes per després passar-les per alt, és evident que no té cap força moral per fer complir el que no ha fet complir durant molt de temps.

Per altra banda, està bé el posicionament de la federació de associacions de veïns (el Punt: La federació de veïns i Sant Roc rebutgen la protesta)

Una solució? Jo crec que si el local s’adapta a les necessitats de la comunitat musulmana i no hi ha cap altre que reuneixi millors condicions, és evident que l’oposició dels veïns no toca. Ara, si l’ajuntament cedeix el local de manera gratuïta, tampoc toca que hagi de posar diners per adequar-lo. Però és tan sols una opinió…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.