Grua incoherent a Mossèn Anton

Us presentem dues fotografies agafades a Mossèn Anton Romeu.
La de l’esquerra és de Mossèn Anton amb la cantonada de Marina (el carrer cap on està girant la grua). La de la dreta és just al davant de l’anterior, la vorera esquerra de Mossèn Anton mirant cap a Barcelona.

grua01.jpggrua02.jpg

El cotxe que s’enduu la grua estava mal aparcat. Pels pèls, però mal aparcat. Tenia aproximadament 2 terços dins el límit de la zona blava però l’altre terç estava just davant de la rampa de la vorera per on poden baixar cotxets de nens, cadires de rodes, etc. i n’impedia el pas.

La grua va fer una passada de “reconeixement”, va veure el cotxe i, a la segona passada, ja es va col·locar a lloc i, en un moment, se’l va endur. Personalment crec que el judici va ser summaríssim, ja que no impedia el pas dels cotxes, ni el seu gir, i en cas d’haver d’utilitzar la rampa per baixar de la vorera, es podia baixar per la del costat. Tanmateix, era just multar-lo.

Ara bé, just al davant, hi havia dos cotxes aparcats a la vorera. I aparcats vol dir aparcats, no aturats un moment a fer unes gestions – si entenem que entrar al bar del davant a fer la cervesa no són unes gestions urgents, és clar.

La grua ni se’ls va mirar. No els va multar i, per descomptat, no se’ls va endur. Personalment, no tinc cap dubte que la infracció d’aquests dos cotxes era, de lluny, molt més greu que la del cotxe de la cantonada. Mentre aquest darrer encara podia excusar-se que ni la pintura blava ni la rampa apenes es veuen de nit – cert – els parroquians aparcavoreres no tenien cap excusa menys la mandra d’aparcar dues o tres illes de cases més enllà.

L’episodi em recorda moltíssim el darrer que vàrem explicar aquí referent a Margarida Xirgú.

Viure per veure.

Quant a Capgròs

També conegut com Isma, el Capgròs és possiblement el col·laborador de Badalona Bitàcola que més valor aporta al blog. Més fins i tot que el seu administrador!

3 pensaments sobre “Grua incoherent a Mossèn Anton

  1. El més greu és que aquell que intenta aparcar bé té més possibilitats de pagar la doble multa que significa la grua que no aquell que aparca descaradament malament. I si no ves a Martí Pujol o a President Companys i mira a veure quants cotxes aparcats a doble filera s’emporta la grua: CAP

  2. Si com bé dius, el cotxe impedia el pas pel gual de vianants, em sembla perfecte que seÂ’l dugués la grua, un altre dia potser sÂ’ho pensi dues vegades abans d’aparcar davant d’un gual de vianants.
    No val dir que es podia utilitzar el gual de vianants del costat, ja que llavors t’obliga a sortejar el cotxe mal aparcat, circulant per la calçada i per la foto veig que és de nit la qual cosa ho fa molt perillós. Segons la teva opinió, el que impedeixi el pas als vianants és de menor importància que si impedís el pas als cotxes. Bé, és la teva opinió que jo no comparteixo, doncs solament es coneixen les dificultats quan es tenen. Coincideixo amb tu que també deuria haver-se dut a tots els cotxes aparcats sobre la vorera.

  3. Ei!

    Durant tot l’escrit repeteixo vegada rera vegada que el cotxe es mereixia la multa i la grua. D’això que no en quedi cap dubte.

    Respecte al tema si és més important impedir el pas als cotxes o als vianants, tampoc ho he dit. Al contrari: precisament per això crec que primer s’havien d’enretirar els cotxes que eren a sobre la vorera, ja que aquests no es podien esquivar amb cadires de rodes, cotxets o anant carregat amb bultos grossos, mentre que l’altre sí que es podia esquivar.

    Dit d’una altra manera, no confonem el que és urgent del que és important. Important és multar l’infractor, sense paliatius. Urgent, des del meu punt de vista, és treure els cotxes que impedeixin el pas de vianants i altres cotxes. El cotxe que van enretirar, dins l’escala d’urgències, era l’últim.

    Doncs això 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.