Ca l’Arnús o com funciona Badalona :(

La història dels darrers anys del parc de Ca l’Arnús ens pot donar una idea de com van les coses a Badalona. Aquesta finca era de propietat privada tot i que l’ajuntament anava al darrera des de feia força temps per tal de convertir-la en un parc públic. Finalment, desprès de molts entrebancs, fa gairebé 2 anys (el 5 de maig de 2002) la Maite Arqué, alcaldessa de Badalona, obria una porta entre Can Solei i Ca l’Arnús i, alhora parlava de propostes que es concretaran en el pròxim mandat mitjançant eines de participació ciutadana. Cal dir que aquest acte, així com totes les declaracions de la Maite es feien a 3 mesos de les eleccions municipals, així que era un context clarament preelectoral. Per acabar-ho d’arrodonir, l’ajuntament va anunciar, al febrer del 2004, que havia encarregat el pla d’usos a una empresa. Al setembre es va descobrir que no era així i, aleshores, va anunciar que l’elaboració del pla tindrà com a punt de partida un gran debat ciutadà que el consistori vol articular entre els mesos d’octubre i novembre.
I com està la situació ara mateix?

  1. La porta d’unió entre Can Solei i Ca l’Arnús està tancada. De fet pràcticament no està oberta mai, jo només l’he vista oberta en una ocasió més i vaig sovint per Can Solei.
  2. 5 mesos després de que hagués d’estar engegat el “gran debat ciutadà” per parlar del pla d’usos de Ca l’Arnús, encara no hi ha res fet.
  3. A tot això, el tema judicial encara no s’ha tancat

I aquesta és la constant de la ciutat. Tot allò que no és merament especulació immobiliària no acaba mai d’engegar 🙁

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *