Festes de Maig Alternatives

És la notícia de Badalona dels darrers dies. Ho va publicar El Punt Vuit entitats de Badalona promouen una festa major alternativa per cobrir les mancances del programa actual i Badalona comunicació Neixen a Badalona les Festes de Maig Alternatives

La idea és bona i pot donar molt bons resultats per la ciutat, però no acabo d’entendre la queixa comuna d’aquestes entitats: Les festes es fan sense comptar amb les entitats de la ciutat I no l’entenc perquè moltes entitats badalonines participen a les festes de maig. Així, sense pensar-ho massa, recordo als bastoners, trabucaires, grallers, diables, geganters, a més d’algunes associacions de veïns i entitats esportives. Clar que, potser, la queixa bé de que les entitats no participen en el disseny de les festes… No ho sé (de fet no tinc ni idea) potser algú m’ho pot aclarir 🙂

De moment, però, com que em sembla que la idea és molt bona, publico un missatge que m’ha arribat mitjançant el formulari de contacte :):

Un total de vuit entitats de Badalona estan dissenyant un programa alternatiu al de les Festes de Maig -la festa major de la ciutat- amb la voluntat de «cobrir les demandes que la programació actual no satisfà». Els promotors d’aquesta iniciativa, la majoria dels quals són membres d’entitats formades per gent jove, han programat de moment actes per als dies 14, 18, 20 i 21 de maig. Dissabte han convocat un sopar al local de l’associació de veïns del Centre per recaptar fons.

L’existència d’un programa de festes alternatiu és comú a diferents ciutats o a barris com el de Gràcia de Barcelona. A Badalona, vuit entitats s’han desmarcat de les festes oficials del mes de maig i han presentat una oferta amb què pretenen cobrir algunes opcions que, segons el portaveu de la plataforma, Marc Sallas, «l’Ajuntament de Badalona no satisfà». El Casal Antoni Sala i Font, els esplais La Mussara i El Gripau Blau, la Candidatura Unitat Popular de Badalona (CUP), el Casal d’Amistat amb Cuba, Revolta Global, l’Assemblea de Joves de Badalona i el Consell de la Joventut de Badalona comparteixen l’opinió que a la ciutat «les festes majors no responen a les expectatives que genera un esdeveniment d’aquestes característiques», a més de coincidir en una queixa: «Les festes es fan sense comptar amb les entitats de la ciutat.»De moment, la plataforma ha programat el primer acte per al 14 de maig. Es tracta d’un concert que començarà quan s’acabi el correfoc oficial de festes. Quatre dies més tard, el 18, s’organitzarà una xerrada que coincidirà amb la presentació oficial de les festes alternatives. Un cinefòrum i la festa dels correbars -una ruta programada pels bars de la ciutat- seran els protagonistes del dia 20, i per al 21 s’han programat activitats infantils i una baixada d’andròmines al parc de Montigalà, i un dinar popular, actuacions de teatre i un concert, al centre cívic de Can Cabanyes. L’ampliació del programa anirà en funció dels recursos econòmics que les vuit entitats puguin recaptar durant els dies previs a la celebració dels actes. – Dissabte, el primer sopar: La coordinadora d’entitats que organitza la festa alternativa de Badalona ha programat aquest dissabte el primer dels actes que anirà anunciant en els pròxims dies per recaptar fons per cobrir les despeses que genera la iniciativa. Es tracta d’un sopar que tindrà com a seu el local de l’associació de veïns del Centre -aquesta entitat, de moment, només hi col·labora deixant l’espai- i que té un cost de 10 euros. La reserva es pot fer fins al dia abans del sopar trucant al 629 771 362. La festa de dissabte es completarà amb una actuació musical i s’hi vendran samarretes que les vuit entitats han dissenyat amb el mateix objectiu de recaptar diners. Al llarg d’aquest mes es convocaran altres actes que de moment s’estan organitzant. El sopar del dia 9 a l’Associació de Veïns del Centre, vol donar la oportunitat a les badalonines i badalonins de conèixer què planeja la CPFM i col·laborar en la seva organització. El sopar estarà amenitzat per música en directe del cantautor badaloní Victor Arenas. Durant el sopar també es podran adquirir les samarretes de les Festes Majors Alternatives. Per tal de facilitar l’organització del sopar, es demana la confirmació de l’assistència al telèfon 629.771.362 (matí) o bé enviant un e-mail a cpfm.bdn (at) gmail.com, tot i que també es pot assistir al sopar sense haver-s’hi apuntat prèviament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.