B-500

Aquest tema comença a ser massa llarg… I aquí el tenim de nou 🙂

Si fa uns dies comentava que des de ICV havien fet una proposta alternativa a l’ampliació de la B-500, tot fent servir el tren. Suposo que la idea venia de la representació que va fer la Muntsa Niso quan es va tractar aquest tema a TVB.

Dimarts CiU Badalona va donar resposta a la proposta d’ICV en un article publicat a la seva web i titulat CiU acusa el PSC de perjudicar Badalona amb els dubtes sobre la B500

A aquest article podem llegir coses com que

Ferran Falcó, considera una “greu irresponsabilitat” que IC “continuï entestada a impedir que Badalona estigui connectada directament amb el Vallès a través d’una nova carretera B500 i que el PSC no es defineixi clarament sobre l’impuls del projecte”.

També diuen, amb molta raó segons el meu parer

Iniciativa hauria de saber que crear una nova línia en una xarxa que avui és obsoleta no servirà de res

I en canvi discrepo quan diuen

té molt més impacte ambiental millorar l’actual traçat mantenint-lo pel mig de la muntanya que fer un nou traçat amb un túnel que travessi la serralada per sota, tal i com preveia el projecte del govern de CiU i preveu ara l’actual govern català

I és que el projecte del govern de CiU no és el mateix que el que proposa l’actual govern de la Generalitat. De fet el projecte de CiU que prevèia un túnel molt més curt, per mi, tenia molt més impacte ambiental que la proposta actual.

També diuen

la proposta d’IC respon únicament a qüestions partidistes, que tenen a veure amb la necessitat de diferenciar-se del PSC i amb l’obsessió d’IC d’anar en contra de qualsevol nova infraestructura, sigui quina sigui, justificant-la en aspectes suposadament ambientals

Estic d’acord en que sembla que ICV estigui obsessionada amb alguns temes, actuant d’una manera poc racional en algunes ocasions.

Finalment comentar que a El Punt s’han fet ressò d’aquest article de CiU:
CiU acusa el PSC de perjudicar Badalona pel silenci sobre la B-500

Un pensament sobre “B-500

  1. B-500 (C-39)

    Fa un any que feia públic el següent escrit:

    “Badalona necessita un nou traçat de la carretera a Mollet, aquesta via es fonamental e irrenunciable com a eix vertebrador del territori al servei dels ciutadans. Tant des del punt de vista local com regional aquesta via juga un paper fonamental, perquè estableix connexió entre el litoral i l’interior, ajudant a la configuració de la malla territorial que transforma un model de viari radial centrat en Barcelona amb una retícula de braços i nodes independents de la ciutat central.

    Cal parlar amb claredat d’aquest tema ja que l’existència d’una via transitable en termes de capacitat i comoditat, facilitarà un enllaç digne i segur pels ciutadans i obrirà el mercat de treball del Vallès (polígons industrials) i el comercial i de lleure de Badalona (Montigalà, Centre, etc.).

    Efectivament, els últims anys moltes indústries del litoral s’han anat desplaçant cap als nous polígons del Vallés el que fa que molts treballadors s’hagin de desplaçar quotidianament d’un costat al altre per una via lenta i poc eficient, travessant nuclis habitats, generant soroll, inseguretat.

    La velocitat de circulació es determinant per la millora d’accessibilitat, així com també la reducció al màxim de la sinistralitat. Avui la carretera de la Conreria no es segura i es molt lenta. Té problemes amb la circulació pesada, tant per la pendent com pel traçat i a l’hivern pel gel a la cara nord.

    Badalona ha de tenir la mateixa accessibilitat al Vallès, que té Mataró o Barcelona, i cal un via que connecti directament amb els corredors interiors de la B-30 i de l’A-7 i enllaci amb l’eix de la Riera de Caldes, escurçant les distancies i aproximant les persones, el que a de donar noves oportunitats al desenvolupament econòmic i social, i per això la nova via ha de garantir un traçat de qualitat que permeti la incorporació de una línia de transport públic regular i eficient

    Es possible compatibilitzar existència d’aquest nou traçat de la B-500 amb el respecte al territori, això si, cal tenir voluntat d’aconseguir-ho, sense plantejaments conservadors, però tenint cura del medi i, en especial, del paisatge, sense oblidar l’important efecte de cohesió social.”

    Hores d’ara el projecte que està finalitzant de redactar la Generalitat, compleix tots aquests requeriments. També han estat consultats els Ajuntaments, i altres agents socials i econòmics.

    Així doncs, cal que amb a màxima brevetat, es procedeixi a la seva aprovació i inici de les obres. És essencial per al desenvolupament equilibrat del nostre territori i per la millora de la qualitat de vida de la població.

    Eduard Tortajada

    16 d’abril de 2005

    .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.