La Cremada del dimoni

Bé, dimarts va ser la Cremada del dimoni l’activitat més característica de les Festes de Maig de Badalona. I m’agradaria comentar algunes coses.

Els focs van ser força espectaculars. Algunes persones deien que molt millor que l’any passat. Potser, la veritat és que van estar molt bé. La llàstima és que estan fets per a la gent que els veu des dels balcons de les cases de la Rambla. La majoria dels espectadors que estan a la Rambla tenen una visió incòmoda perquè els “coets” esclaten sobre d’ells. A més això fa que espurnes i trossos de les carcasses caiguin sobre el públic. No seria més lògic fer que els petards esclatessin una mica cap el mar? D’aquesta manera la gent acumulada a la Rambla veuria l’espectacle més còmodament…

Una altra cosa és el tema del seguici. Ho sento però no puc entendre aquesta “devoció” per l’àliga que fa que es porti en processó com un pas de Setmana Santa. A més, dimarts, van arribar molt justos de temps a la Rambla i en comptes d’anar per feina, van afegir-hi una actuació dels trabucaires, actuació que no s’havia fet altres anys i que va retardar l’inici del castell de focs.

En quan als mocadors, es pot dir que com a negoci (just) molt bé. Dues paradetes (una a la plaça de l’ajuntament i una altra a la mateixa Rambla) no van deixar de vendre mocadors, doncs molts badalonins no han rebut, encara, el mocador promès per l’ajuntament.

Resumint, castells en la tònica (bona) dels Castellers de Badalona. L’Acte Sacramental dels Diables de Badalona força bé, amb una fantàstica actuació de la diablessa (es nota l’experiència) i alguns dubtes a l’hora de llegir els versots (bons com sempre 🙂 ). L’actuació dels trabucaires, lenta, poc vistosa i innecessària, la de l’àliga, després dels trabucaires, es va fer curta (la proposta dels antiàliga no va tenir cap ressò), millor dit, justa, més no, si us plau. Els focs espectaculars i la cremada del dimoni en la línia :), la gent va esperar fins que els bombers van començar a apagar el foc, com sempre una mica massa d’hora pel meu gust (de fet van haver d’actuar pràcticament en començar el foc perquè les espurnes, portades pel vent, anaven cap els altaveus).

I per acabar, ens van acomiadar amb música de la banda sonora de la pel·lícula Amelie 😉

Per cert i ja posats, CiU Badalona recull queixes pel repartiment dels mocadors de les Festes de Maig

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.