Perill: Contaminació. L’ajuntament es renta les mans

La història té, cada cop, més mala pinta. Resulta que fa 24 dies la Junta de Residus de Catalunya va enviar un requeriment a l’Ajuntament de Badalona en què l’instava a aturar la llicència d’obres d’un edifici privat que es construeix sobre sòl contaminat per arsènic i hidrocarburs. Aquest paper va quedar “arxivat” a un calaix fins que la Muntsa Niso el va fer públic el dia 10. Tot i això el paper de la regidoria de Medi Ambient no està gens clar, perquè, segons afirma el Periódico, Muntsa Niso (ICV), va dir que divendres passat va remetre l’ordre a les àrees d’Alcaldia i Urbanisme. Si el paper va arribar el dia 18 d’abril, perquè la regidoria no el va fer arribar a l’alcaldia i a urbanisme fins divendres? Total Arqué, sense citar-la, va acusar la regidora de “guardar en un calaix” l’informe i de crear “alarma social” al filtrar-lo a la premsa dimarts.

Per acabar-ho d’arrodonir, la Maite Arqué Va insinuar, però, que l’Ajuntament no té l’obligació de mediar en aquest afer, tal com li reclama la Junta de Residus de Catalunya.
Aquest organisme, en canvi, va declarar ahir que si s’ha fet el requeriment a l’administració local és precisament perquè s’entén que té la responsabilitat d’actuar.

Vaja, que l’ajuntament, socialista, es renta les mans. I ha de venir CiU per dir que considera “una irresponsabilitat” que l’alcaldessa permeti continuar les obres sense saber si hi ha garanties per la salut dels treballadors de l’obra i els veïns de la zona.

Crec que no cal fer més comentaris 🙁

Els enllaços:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.