La platja de Badalona

Recullo un parell de notícies relacionades amb la neteja de la platja. La primera es titula Augmenta la presència de sòlids flotants a la costa i presenta les conclusions preliminars dels resultats d’un estudi sobre la problemàtica de la brutícia al mar impulsat per l’ACA i coordinat per l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, amb la participació de l’Institut d’Investigacions Químiques i Ambientals del CSIC, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili. Un informe que diu coses com:

Entre les principals conclusions de l’estudi, cal destacar que els sòlids flotants artificials són més abundants a prop de costes densament poblades i amb activitat turística important, i que augmenta en les principals rutes de navegació. Però també hi tenen un paper molt important les condicions meteorològiques, les pluges, el transport i l’acumulació a causa dels corrents marins que fan que els sòlids flotants arribin a indrets a escales de milers de quilòmetres de distància de les seves fonts d’origen. Aquesta problemàtica es detecta a zones costaneres d’arreu del món.

Només amb aquest paràgraf que explica que això passa arreu del món i que els sòlids arriben a milers de quilòmetres de distància de les seves fonts d’origen, ja ens estan dient que no tenen cap solució.

Però…

En relació amb la distribució de sòlids flotants recollits a les aigües litorals i a les platges de Catalunya, s’observa que el litoral de la demarcació de Barcelona és on es recullen les quantitats més elevades de sòlids per longitud de costa, seguides de les quantitats recollides a la demarcació de Tarragona i de Girona.

Això, i el fet que la majoria tenim la sensació que anys anteriors la platja estava més neta fa que no m’acabi de cuadrar que parlin de Situació similar a altres poblacions del món.

Per altra banda, també he trobat un article d’avui titulat La playa de Badalona no se limpiará en 3 días para estudiar el tipo de residuos que recibe on s’explica poc més que

La playa de Els Pescadors de Badalona dejará de limpiarse durante un periodo de tres días. Esta decisión tiene como objetivo analizar el tipo de desperdicios que llegan a la arena de esta cala.

La qual cosa em sembla poc raonable, perquè no veig que guanyen no netejant la platja si podrien anar emmagatzemant totes les escombraries que anessin recollint. Serà per estalviar diners?

Les notícies són de el Badiu i de Terra Actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.