L’abocador de la Vallensana (2)

Badalona Comunicació publica avui un article titulat L’ajuntament de Badalona rebrà prop de 50 milions d’euros a l’any gràcies al conveni per reomplir la Pedrera de la Vallensana amb residus tractats del que només puc dir que és impressionant. Veiem:

Un dels punts que recull el conveni és la implantació d’un cànon que revertirà en l’ajuntament de Badalona, segons la quantitat de residus tractats que es duguin a la Pedrera de la Vallensana. El consistori rebrà prop de 50 milions d’euros a l’any, tot i que mentre s’executi en forma de prova pilot la quantitat serà menor.

I tant menor, 126.000 euros. Perquè aquesta diferència?

Els primers beneficis ja s’han materialitzat. En les properes hores entrarà en funcionament un vaixell pelican, que se suma als 3 que recullen sòlids surants a Badalona.

Impressionant!!!, ahir es va signar el conveni, avui l’ajuntament ha rebut els diners i demà va al “concessionari” de vaixells pelican i s’endú un. O no ha estat d’aquesta manera? No sé, em sembla que alguna cosa no encaixa…

L’alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, ha explicat que el conveni inclou l’adquisició de dues muntanyes de Montcada i Reixach.

Ahir Badalona Comunicació parlava d’absorció i d’intercanvi, avui és compra. I quants diners ha costat comprar les dues muntanyes?

Ah!, i si ara ens parlen dels 50 milions és perquè ja es dóna per suposat que l’abocador no es quedarà en una prova pilot. 🙁

Evidentment els dos partits polítics de l’oposició estan en contra. I els verds “de debò”? No sé, aquests no diuen res o al menys no surt als diaris.

CiU considera irresponsable fer l’abocador experimental enmig de la Serralada de Marina

La federació nacionalista adverteix que els responsables del projecte reconeixen que hi pot haver problemes de filtracions de líquids i gasos dels residus

El president de CiU ha destacat que la iniciativa del govern català i badaloní “s’ha ocultat fins al límit, ja que fins avui no hi ha hagut la primera informació mínimament detallada”.

Bé, això és normal, sabien que hauria oposició, així que ho han amagat. El que passa és que aquesta actitud de fer les coses d’amagat no és gens bona per la democràcia.

és una irresponsabilitat fer una actuació d’aquest tipus enmig d’un espai natural com la Serralada de Marina, que forma part de la xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

A la pràctica, això significaria que la pedrera es convertiria en un abocador permanent fins que s’omplís el forat.

s’ha escollit Badalona per raons econòmiques, derivades de la proximitat amb l’ecoparc, i per la manca d’oposició política de l’Ajuntament.

Aquí haig de rectificar als senyors de CiU. No crec que hagi hagut manca d’oposició política de l’Ajuntament. Jo diria més aviat que ha hagut interès per part d’un ajuntament que no sap d’on treure diners per pagar les obres faraòniques en les que està ficat.

En aquest sentit, el president de CiU ha acusat l’equip de govern municipal “d’haver renunciat a defensar els interessos de Badalona permetent que es portin a l’únic espai natural de la ciutat un mínim de 84.000 tones de residus a canvi de 22 milions de pessetes, diners que no servirien ni per arreglar la carretera d’accés a la pedrera”.

Carretera que, efectivament, necessita ser arreglada.

Per acabar, a el Badiu, publiquen avui una nota de premsa dels signants de l’acord. No diu res de nou però no està de més llegir-lo (perdò, hi ha una cosa important que no diu, que Badalona hagi de rebre 50 milions d’euros anuals en algun moment…)

3 thoughts on “L’abocador de la Vallensana (2)

 1. Les proves s’acostumen a fer als laboratoris.
  S’ha convertit Badalona en un laboratori de proves a canvi de diners? .
  Diners que no apareixen a cap lloc del comunicat de premsa. ¿?

 2. És increïble l’Ajuntament de Badalona !! Arriba a tancar una Pedrera (Vallensana de PYDSA) per que era agressiva amb el medi ambient (i deixa sense feina 20 persones) i ara vol omplir amb residus, perillosos, tractats la pedrera.
  Ara no és agressiu amb el Medi Ambient i la Serralada de Marina??
  Quanta mentida !! Quants interesos econòmics hi ha darrera d’aquesta decisió ?
  Ara el grup municipal de IC-els verds ja no deu parlar d’agressió al Medi Ambient.

 3. La conversió de la Pedrera de la VALLENÇANA EN UN ABOCADOR D’ESCOMBRERIES és un insult al sentit comú i a la intel.ligència. M’explico:
  El “rebuig” empaquetat en bales és pura i simplement “escombreria” vestida de seda, plastificada, empaquetada però escombreria ni més ni menys.

  Actualment la pedrera és un dipòsit controlat de runa inert (enderrocs d’obres) per a refer els talusos originals dels vessants vallesans de la coscollada de l’Amigó amb l’objectiu final de restaurar el seu perfil original per finalment reforestar-los.

  Això ho havia de fer l’empresa PYDSA filial de la multinacional australiana PIONER. aquesta havia fet un dipòsit de garantia de 150 milions de les antigues pessetes per garantir aquesta obligació. però vet aquí que va marxar 31-12-2004) sense fer-ho i la GENERALITAT LI VA TORNAR ELS DINERS a canvi d’adelantar sis mesos el tancament que era previst pel juny del 2004!

  fa uns tres anys es va constituir l’empresa mixta GESTORA METROPOLITANA DE RUNES S.A. per CONTROLAR aquest dipòsit de residu inert.

  La pedrera es troba al cor del Parc de la serralada de Marina i la qualificació d’aquest espai natural un cop finalitzada l’activitat minera és de forestal. CONVERTIR-LA ARA EN UN ABOCADOR D’ESCOMBRERIES PROCEDENT DE L’ECOPARC DE MONTCADA O DE SANT ADRIÀ ÉS UN CONTRASENTIT. ELS LIXIVIATS D’AQUESTES ESCOMBRERIES CONTAMINARÀN L’AQüíFER DE LA RIERA DE LA VALLENÇANA.

  AQUESTA DECISIÓ ÉS LA PROVA FEFAENT DEL FRACÀS PLANIFICAT DELS PLANS METROPOLITANS DE RECOLLIDA SELECTIVA DE LES DIFERENS FRACCIONS I DE LA REDUCCIÓ DELS RESIDUS SÒLIDS URBANS EN ORIGEN. FRACÀS PLANIFICAT PER GARANTIR UN FLUXE PERMANENT DE “rebuig” a les incineradores (UN GRAN NEGOCI). donat que no solament no es minimitza el residu urbà sinó que no para d’augmentar i la segona pròrroga de l’abocador de la vall d’en Joan del Garraf S’ACAVA l’any vinent o a molt estirar el 2007, han trobat la solució fàcil: convertir l’esvorant de la pedrera en un nou abocador a canvi de diners!

  però una decissió tan greu ja signada que no ha passat pel necessari i obligatori procès participatiu l’invalida totalment. Tot el que es cou a la foscor dels despatxos és de malfiar. el FÒRUM DEL MEDI AMBIENT DE BADALONA NO HA ESTAT INFORMAT I PER TANT NO POT EXERCIR EL SEU DRET A SER CONSULTAT ( i l”OBLIGACIÓ de l’ÀREA DE MEDI AMBIENT A FER-HO). destí ben trist el dels òrgans de participació municipal a Badalona com el del FÒRUM que tan sovint omple la boca de la regidora.

  Badalona ja ha pagat prou cara la factura OLÍMPICA I metropolitana de SER ciutat subsidiària al servei de la gran Barcelona.

  ÉS UNA GRAN MENTIDA I UN ENGANY A LA INTEL.LGÈNCIA PROCLAMAR QUE EL REBUIG DELS ECOPARCS ÉS INERT PER MOLT BÉ EMBOLICATS QUE HI VAGIN. ELS MATEIXOS MATERIALS PLÀSTICS DE L’EMBOLCALL SON MATERIALS CONTAMINANTS PER ELLS MATEIXOS.

  els Verds de Badalona hem demanat a l’àrea de Medi Ambient el conveni signat i desprès de negar-nos-ho i molt insistir ens han indicat que presentem una instància solicitant-ho!

  ACLARAIMENT:ELS VERDS DE BADALONA NO ESTEM A L’AJUNTAMENT NI EXISTEIX LA COALICIÓ IC-ELS VERDS. ELS QUE HAN GESTIONAT AQUEST FRAU ECOLÒGIC I ESCÀNDOL POLÍTIC ÉS UN GRUP QUE ES DIU ICV QUE ÉS ON MILITEN EL CONSELLER DE MEDI AMBIENT, EL GERENT DE L’AGÈNCIA CATALANA DE RESIDUS I LA MATEIXA REGIDORA DE MEDI AMBIENT DE BADALONA. I TOT A CANVI D’UNA ALMOINA.

  els Verds de Badalona ens hi oposem a la conversió de la Vallençana en un abocador d’escombreries!

  Francesc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada