L’abocador de la Vallensana (4)

Interessants comentaris que han deixat a l’entrada L’abocador de la Vallensana (2) dues persones diferents. Crec que mereixen ser reproduits aquí:

Miner sorprés diu:
És increïble l’Ajuntament de Badalona !! Arriba a tancar una Pedrera (Vallensana de PYDSA) per que era agressiva amb el medi ambient (i deixa sense feina 20 persones) i ara vol omplir amb residus, perillosos, tractats la pedrera.
Ara no és agressiu amb el Medi Ambient i la Serralada de Marina??
Quanta mentida !! Quants interesos econòmics hi ha darrera d’aquesta decisió ?
Ara el grup municipal de IC-els verds ja no deu parlar d’agressió al Medi Ambient.

I Francesc afegeix:
La conversió de la Pedrera de la VALLENÇANA EN UN ABOCADOR D’ESCOMBRERIES és un insult al sentit comú i a la intel·ligència. M’explico:
El “rebuig” empaquetat en bales és pura i simplement “escombreria” vestida de seda, plastificada, empaquetada però escombreria ni més ni menys.

Actualment la pedrera és un dipòsit controlat de runa inert (enderrocs d’obres) per a refer els talusos originals dels vessants vallesans de la coscollada de l’Amigó amb l’objectiu final de restaurar el seu perfil original per finalment reforestar-los.

Això ho havia de fer l’empresa PYDSA filial de la multinacional australiana PIONER. Aquesta havia fet un dipòsit de garantia de 150 milions de les antigues pessetes per garantir aquesta obligació. Però vet aquí que va marxar (31-12-2004) sense fer-ho i la GENERALITAT LI VA TORNAR ELS DINERS a canvi d’adelantar sis mesos el tancament que era previst pel juny del 2004!

Fa uns tres anys es va constituir l’empresa mixta GESTORA METROPOLITANA DE RUNES S.A. per CONTROLAR aquest dipòsit de residu inert.

La pedrera es troba al cor del Parc de la serralada de Marina i la qualificació d’aquest espai natural un cop finalitzada l’activitat minera és de forestal. CONVERTIR-LA ARA EN UN ABOCADOR D’ESCOMBRERIES PROCEDENT DE L’ECOPARC DE MONTCADA O DE SANT ADRIÀ ÉS UN CONTRASENTIT. ELS LIXIVIATS D’AQUESTES ESCOMBRERIES CONTAMINARÀN L’AQÜÍFER DE LA RIERA DE LA VALLENÇANA.

AQUESTA DECISIÓ ÉS LA PROVA FEFAENT DEL FRACÀS PLANIFICAT DELS PLANS METROPOLITANS DE RECOLLIDA SELECTIVA DE LES DIFERENS FRACCIONS I DE LA REDUCCIÓ DELS RESIDUS SÒLIDS URBANS EN ORIGEN. FRACÀS PLANIFICAT PER GARANTIR UN FLUXE PERMANENT DE “rebuig” a les incineradores (UN GRAN NEGOCI). Donat que no solament no es minimitza el residu urbà sinó que no para d’augmentar i la segona pròrroga de l’abocador de la vall d’en Joan del Garraf S’ACAVA l’any vinent o a molt estirar el 2007, han trobat la solució fàcil: convertir l’esvorant de la pedrera en un nou abocador a canvi de diners!

Però una decissió tan greu ja signada que no ha passat pel necessari i obligatori procès participatiu l’invalida totalment. Tot el que es cou a la foscor dels despatxos és de malfiar. El FÒRUM DEL MEDI AMBIENT DE BADALONA NO HA ESTAT INFORMAT I PER TANT NO POT EXERCIR EL SEU DRET A SER CONSULTAT ( i l’OBLIGACIÓ de l’ÀREA DE MEDI AMBIENT A FER-HO). Destí ben trist el dels òrgans de participació municipal a Badalona com el del FÒRUM que tan sovint omple la boca de la regidora.

Badalona ja ha pagat prou cara la factura OLÍMPICA i metropolitana de SER ciutat subsidiària al servei de la gran Barcelona.

ÉS UNA GRAN MENTIDA I UN ENGANY A LA INTEL·LGÈNCIA PROCLAMAR QUE EL REBUIG DELS ECOPARCS ÉS INERT PER MOLT BÉ EMBOLICATS QUE HI VAGIN. ELS MATEIXOS MATERIALS PLÀSTICS DE L’EMBOLCALL SON MATERIALS CONTAMINANTS PER ELLS MATEIXOS.

Els Verds de Badalona hem demanat a l’àrea de Medi Ambient el conveni signat i desprès de negar-nos-ho i molt insistir ens han indicat que presentem una instància solicitant-ho!

ACLARAIMENT: ELS VERDS DE BADALONA NO ESTEM A L’AJUNTAMENT NI EXISTEIX LA COALICIÓ IC-ELS VERDS. ELS QUE HAN GESTIONAT AQUEST FRAU ECOLÒGIC I ESCÀNDOL POLÍTIC ÉS UN GRUP QUE ES DIU ICV QUE ÉS ON MILITEN EL CONSELLER DE MEDI AMBIENT, EL GERENT DE L’AGÈNCIA CATALANA DE RESIDUS I LA MATEIXA REGIDORA DE MEDI AMBIENT DE BADALONA. I TOT A CANVI D’UNA ALMOINA.

Els Verds de Badalona ens hi oposem a la conversió de la Vallençana en un abocador d’escombreries!

4 thoughts on “L’abocador de la Vallensana (4)

 1. JO SÓC ECOLOGISTA I ESTIC A ICV DE BADALONA, I VINC DEL MOVIMENT HISTORIC DELS VERDS I PER TANT ENCARA QUE PUC COMPARTIR ALGUNES COSES L’ ESPAI VERD NO ES VOSTRE SINÓ HI HA MOLTS ECOLOGISTES I VERDS A ICV, COM TAMBÉ HI HA A ERC, A LES CUP O MOLTA GENT QUE UNICAMENT MILITA AL MOVIMENT ECOLOGISTA .

 2. PYDSA és filial d’una multinacional anglesa anomenada Hanson PLC.
  Fa almenys 5 anys que Hanson va comprar a nivell mundial a l’australiana PIONEER.
  La “casa mare” de PYDSA a Espanya s’anomena Hanson Concrete Hispania i té la seu social a Madrid.
  PYDSA és una empresa d’arrel catalana que té la seu a Barcelona. I ara gràcies a actuacions com les de l’Ajuntament de Badalona està a un pas de desaparèixer.

 3. Els Verds de Badalona sou quatre gats, que només busque la poltrona vau estar amb INICIATIVA ELS VERDS, DESPRÉS AMB ESQUERRA REPUBLICANA i ara després del vostre fracas elector a les ultimes eleccions continueu esparant que caigui l’almoina d’algunpartit . Alfambra que la gent et coneix que quan venen les eleccions només que fas que trucar a la porta de tots els partits per aconseguir ser regidor.

 4. Els Verds sóm uns quants gats mès i sobretot sòm verds autèntics i sincers amb el nostre sentiment verd.

  Sobretot no sòm un grupet de lladres d’espais polítics ni ideals, i Marc, jo pertanyo als Verds de sempre ( a Barcelona), als històrics de sempre i encara que no estic amb el Francesc, que no tinc cap inconvenient en estar-ho, mai diria que sòc verda si estic en un grup com ICV, això es mentir a tothom i possar-se una etiqueta que no et toca.

  L’Abocador de la Vallensana es un exemple a la nostra ciutat, tambè tot el tema del Port i tantes obres antiecologistes que es fan a la nostra ciutat, testimoni reial de que Badalona continua sent una ciutat de serveis de Barcelona.
  El teu ICV está al grup municipal i podia aprofitar per fer veure de veritat el seu punt ecologista.
  Fora de Badalona està el conegut plà del Delta de Llobregat(ampliament port-aeroport-zona aduanera i parc logistic), i el Plà de Ponent ( mès de 47000 habitatges entre el Parc del Garraf i el Delta del Llobregat), a Gavà el grup municipal està format per PSC-ICV.

  Son uns quants exemples de lo ecologistes que son a Iniciativa. Potser algun dels que estàn en algun moment van tenir esperit ecologista i interès per defensar un desenvolupament almenys mès equilibrat però aquests dos ecologistes d’origen estàn absorvits per els comunistes del PSUC-ICV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada