Badalona beach

El títol, tret d’un article d’avui de la Vanguardia, és més aviat horrorós, però està a l’alçada de l’article, més “panfleto” propagandístic que no un article seriós (bé, des del meu punt de vista, es clar).
Comento algunes coses:

En un lustro, más de dos kilómetros del litoral de Badalona, secuestrados durante siglo y medio por industrias contaminantes, se habrán convertido en un barrio residencial de más de 4.000 viviendas.

Les indústries contaminats ja fa anys que no hi són, van anar desapareixent mica en mica. I va quedar la platja, lliure, tot i que, en alguns punts, no gaire usable. Però recuperable. De fet els darrers anys els ciutadans de Badalona havien recuperat aquestes platges. Avui, però, un dels dos quilòmetres de platja a quedat malmés per sempre. Ja no és ni recuperable, han fet un port allà. En cinc anys l’ajuntament de Badalona haurà aconseguit el que no van poder un segle i mig d’indústries contaminats.

Francesc López Guardiola, edil de Urbanismo, dice que será un puerto familiar, diurno, sin discotecas, un lugar de esparcimiento para la ciudadanía donde, como dice la alcaldesa Maite Arqué, “la gente, tenga o no tenga barcos, dé una vuelta por su dique de abrigo, que es un paseo sobre el mar”.

Això del “puerto familiar” ja ho he remarcat més cops. Ja veurem…
En quan al passeig sobre el mar, doncs miri senyora Arqué, ja n’hi ha un passeig sobre el mar a Badalona i amb un cost molt més petit. Es diu pont del petroli. A mi, personalment, no m’agrada gaire però, posats a tenir un passeig sobre el mar, crec que és més maco, més impressionant, i més econòmic. I està tancat! Es fa difícil d’entendre.

Vecinos de barrios en difícil situación, caso de Artigues, Sant Roc, La Pau… se sienten discriminados. Miquel Jurado, vicepresidente de la Federación de Asociaciones de Vecinos, dice que “no estamos en contra del puerto, pero entendemos que el Ayuntamiento debería luchar con la misma fuerza contra la creación de guetos. Si no corremos el riesgo de agravar las diferencias y de que Badalona funcione a dos velocidades”.

El nou barri és un barri de luxe. No pels serveis, però sí pel cost dels habitatges i la situació al costat del mar. En que s’acabarà convertint?

El Ayuntamiento sostiene que la fachada marítima reforzará su capacidad inversora, lo que beneficiará al resto de la ciudad. “El progreso se extenderá como una mancha de aceite”, dice Arqué.

Però ara l’ajuntament no té diners. Fins quan? Quan s’haurà amortitzat tot el cost que representa per a la ciutat aquesta operació faraònica? Realment donarà suficients beneficis com per compensar la pèrdua d’un quilòmetre de platja (el 20% de tota la platja que té Badalona) i l’efecte que produeix al litoral? Jo crec que no. Potser m’equivoco 🙁

L’article de la Vanguardia: Badalona beach. La ciudad se transforma con el nuevo puerto y un barrio de cuatro mil viviendas.

3 pensaments sobre “Badalona beach

 1. Comunicat
  PLATAFORMA DE DEFENSA DEL LITORAL DE BADALONA
  Vª Conferència-col.loqui

  QUE PASSA AMB LA PLATJA DE BADALONA?
  Qué passa amb la contaminació del front maritim de Badalona?
  Qué passa amb l’especulació urbanística del reraport?
  Qué passa amb el port?
  Qué passa amb l’abandonament del patrimoni arquitectónic?
  Qué passa amb la degradació i deixadesa de la franja ferroviària?
  Qué passa amb la contaminació i la degradació ambiental del litoral?
  Qué passa amb la neteja de la sorra i de l’aigua?
  Qué passa amb la pèrdua de sorra?
  Qué passa amb les barreres arquitectóniqes i la inaccesibilitat del front marítim?
  Qué passa amb la degradació del mobiliari urbà?
  Qué es farà amb els 300.000 E. Aprovats per invertir al litoral?

  El proper dimarts 28 de juny a les 20 h. a Club Natació de Badalona tindrà lloc la cinquena conferència-col.loqui. En aquesta intervindran:

  Mª del Mar MASCAREÑAS Directora Escola del Mar
  Jaume SOLÀ Director Agència Catalana de l’Aigua
  José MAURICIO Presdident Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar
  Lluís TOLDRÀ Advocat de DEPANA
  Josep ROMERO
  Coordinador de la Plataforma i President de l’A.VV. Iris-Sol Casagemes
  Francesc ALFAMBRA
  Portaveu de la Plataforma i membre d’Els Verds de Badalona
  Presenta
  Miquel ESTRUCH President del Club Natació Badalona
  Modera
  Lluís ALERN
  Portaveu de la Plataforma i membre de Deixem de Ser Invisibles

  PLATAFORMA DE DEFENSA DEL LITORAL DE BADALONA
  Per a més informació podeu comunicar amb el portaveu de la Plataforma Francesc Alfambra (636245658) Badalona 23 de juny de 2005

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.