Un oasi a la platja de Badalona

Badalona crea un petit oasi per millorar la imatge de la platja (el Punt)

Badalona va inaugurar ahir el primer espai de recuperació de la vegetació dunar a la platja. Es tracta d’un projecte inèdit fins ara a les platges de l’àrea metropolitana que busca naturalitzar en la mesura que pugui aquests espais tan urbanitzats i sobreexplotats a l’estiu. L’espai està format per diversos estrats de vegetació autòctona. El cost de l’espai ha estat de 12.000 euros, i si tot va bé, el pròxim estiu en podrien haver fins a vuit repartits per tot el litoral badaloní.

L’objectiu és que la platja tingui un caire més natural, amb vegetació i punts d’ombra. «Volem fer entrar la natura a la platja», explicava ahir Niso.

La previsió del consistori és que, si aquest primer espai funciona -és a dir, si les plantes s’hi adapten i els usuaris el respecten- crear-ne de nous a diversos punts del litoral badaloní. El pròxim estiu en podrien haver fins a vuit, repartits pels cinc quilòmetres de platges que hi ha a la ciutat.

Alguns apunts sobre això:

  • La plajta seria més natural si els edificis estiguessin una mica més lluny.
  • I si no hagués port, seria totalment natural.
  • Com que tenim edificis a tocar la platja i un “fantàstic” port, necessitem fer “dunes de mar” que diu la Muntsa, per “compensar”. I aquest compensar molt entre cometes
  • La platja de Badalona tenia 5 quilòmetres. El port s’ha endut una bona part 🙁

S’ha perdut l’oportunitat d’haver fet una gran zona verda al costat del mar per culpa del port i l’especulació urbanística de l’actual ajuntament de Badalona de la que la Muntsa Niso en forma part. I a canvi ens ofereix aquestes “dunes de mar”. Bé un canvi molt trist, no creus Munsta?

2 pensaments sobre “Un oasi a la platja de Badalona

  1. ¿Pero es que no le dará vergüenza a esta buena mujer decir que le quieren dar un aire más natural a la playa? Supongo que no.
    Estoy de acuerdo con BB: que se dejen de gastar el dinero de los ciudadanos en dunas y chorradas inútiles, que eso no va a arreglar el estropicio que han hecho con los pisos en primera línea de mar y el dichoso puerto, que con esto los únicos que salen beneficiados son los que se hayan embolsado los millones, y la pandilla de esnobs que se compren los barquitos y los amarres.
    ¿Quieren que la playa esté bonita y natural? ¡Pues que la limpien! ¡Que procuren que no se convierta en un WC canino! ¡Que procuren que el agua esté limpia!
    Sra. Niso, con los debidos respetos, ¡a ver si aprende a priorizar!

  2. Realment cada estiu es fan actuacions innecesaries a la platja com la contruccio de la platja nudista o aquest suposat oasi la contruccio desmesurada de pisos . Resumint en aquest ajuntament el que hi ha és una colla de ineptes i el pitjor de tot fa 20 anys que els aguantem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.