Una piscina polèmica

Sembla ser que l’ajuntament de Badalona vol buidar una piscina que s’ha muntat en una escola municipal on hi ha organitzat un casal d’estiu. Tot ve a partir d’un ban municipal del mes de juny on, en un dels seus punts es deia:

Es prohibeix qualsevol ús de les instal·lacions municipals, comptadors, boques de reg, etc per a finalitats ludicorecreatives i/o esportives, per part dels particulars, associacions de veïns, etc sense l’oportú consentiment municipal.

A partir d’aquí, i tenint en compte que la piscina funciona aproximadament des de fa un parell de setmanes, crec que la postura de l’ajuntament és totalment coherent.

A més, crec que algunes declaracions enceses que s’han fet aquests dies haurien d’haver fet servir l’aigua per refredar-se 🙂 . Així, els membres el casal es queixen de que no facin el mateix amb les piscines privades, però dubto que l’ajuntament de Badalona pugui fer res en aquests casos i, en canvi, sí pot regular l’ús de l’aigua a les instal·lacions municipals (que és el que ha fet).

Per altra banda, crec que l’oposició no ha estat gens encertada a l’hora de fer la crítica a aquesta actuació municipal, ja que crec que no és gens esperpèntic que l’ajuntament faci complir les normes que ell mateix fa. Esperpèntic és que la guàrdia urbana no sancioni a un cotxe que està aparcat sobre una vorera, perquè és l’ajuntament qui prohibeix que es faci això i, per tant, ho hauria de perseguir. I si considera que es pot fer, no ho hauria de prohibir.

Tampoc és de rebut, dir que l’ús de la piscina no és lúdic i és educatiu o comparar aquesta piscina amb les piscines municipals. Badalona té mancances en instal·lacions de tota mena (no només piscines), és evident i així continuarà per sempre si els terrenys destinats a equipaments es van reconvertint en zones residencials per tal d’aconseguir diners. Però això no justifica el saltar-se una normativa municipal.

L’ajuntament ha de ser coherent i, en aquest cas, ho està sent. Ara, també els ciutadans i l’oposició hem de ser coherents i si ningú va criticar el ban en el seu moment, no es pot criticar ara la seva aplicació, malgrat afecti a un Casal, que segur que pot sobreviure sense la piscina (estic segur que els organitzadors del Casal tenen prou recursos com per fer una activitat alternativa, sense consum d’aigua).

Per acabar. No estic en contra de la piscina en sí, estic en contra de les excepcions a la norma. S’està demanant a l’ajuntament que faci una excepció a una normativa que ell mateix va crear i que ningú no va criticar, però les excepcions són arbitràries i les arbitrarietats, a la llarga, ens perjudiquen a tots. Tot i això, si n’hi ha més casos (com sembla ser), potser sí que l’ajuntament s’hauria de replantejar la situació, però, de moment, crec que fa el que ha de fer i, en qualsevol cas, cal que tots plegats reflexionem sobre l’ús que donem a l’aigua potable, la lectura que fem de les normatives municipals i de si volem que el veí del costat pugui fer allò que la normativa de l’ajuntament no li permet fer.

Les notícies a diferetns mitjans:

5 pensaments sobre “Una piscina polèmica

  1. Doncs si les coses han anat tal i com les expliques tu i els diaris, a mi em sembla molt coherent l’actuació de l’Ajuntament.

    El que passa és que el tema “nens” és molt llaminer per als polítics i fer populisme dóna bons rèdits electorals.

  2. Que la regidoria de Medi ambient monti una piscina d’aigua salada al nou oasi de la platja… Per cert, l’Ajuntament (o qui sigui)no repara els aspersors que fa anys que reguen les voreres i part de gespa de la plaça del Gas, i crec que l’oposició tampoc ha dir res…l’estalvi d’aigua es fa amb actuacions, i no amb bans o demagogia política.

  3. Que vais a decir vosotros si sois los típicos pijos del centro de badalona con la playa a 3 minutos o la piscinita privada?

  4. No se si va por mi, pero no vivo a 3 minutos de la playa (aunque reconozco que no mucho más lejos), no tengo piscina privada (ni nada que se le parezca) y no vivo en el centro de Badalona (bueno, depende de que entiendas por centro de Badalona).

    Pero la cuestión es que a mi no me parece mal que se use la piscina. Sólo me parece mal que se critique al ayuntamiento cuando actua con coherencia.

    Seguramente el bando municipal no estaba bien pensado cuando se hizo, pero nadie lo criticó. Y cuando el ayuntamiento pretende cumplir lo que dice nos echamos encima…

    Eso es lo que no me parece bien.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.