La platja, una segona rambla i el tramvia

Avui comentaré 3 notícies d’aquest dies enrera. La primera parla de les puntes de cigarret a la platja, és de el Punt i es titula La platja de Badalona acumula més de dos milions de puntes de cigarret durant el període estival. Un motiu més per convèncer a la gent que deixi de fumar…

La veritat, és una llàstima anar a la platja i trobar puntes de cigarret per tot arreu. Com que són petites, les màquines que netegen la sorra no les poden recollir (o, al menys, no totes) i és impossible no trobar-te cap. Això és especialment greu quan vas amb nanos petits, no els pots deixar jugar lliurement a la sorra i has d’estar pendent tota l’estona d’ells per tal que no es portin a la boca una cigarreta “usada” 🙁

La segona notícia és millor. Badalona projecta la segona rambla per a vianants de la ciutat, de 830 metres (el Punt). Estarà a Llefià i cobrirà un nou aparcament d’Engestur. Un parell d’apunts de la notícia:

L’Ajuntament de Badalona, a través de l’empresa municipal Engestur, encetarà abans de finals d’any la construcció de la segona rambla per a vianants de la ciutat. Al caracrístic vial que transcorre en paral·lel a la platja, al centre del municipi, s’hi sumarà una segona rambla que estarà emplaçada al barri de Llefià i que unirà els carrers Marquès de Sant Mori i Carretera Antiga de València. El nou passeig s’emmarca en un projecte més ambiciós que inclou també un pàrquing de 343 places a l’espai on hi havia el mercat de Floridablanca, una gran plaça pública i espais per a vianants. Es vol inaugurar la primavera del 2007.

Pel que fa a l’inici dels treballs, Jaume Tomàs confia que les màquines entrin a la zona a finals d’any. La voluntat, segons el gerent de l’empresa municipal, és poder inaugurar les obres la primavera del 2007. Si fos així, coincidiria amb la proximitat de les eleccions municipals.

I per acabar la tercera notícia. També de el Punt i és titula Badalona reclama que el tramvia doni servei al nou front marítim. La notícia és molt curta i només diu que Francesc López Guardiola, regidor de l’Àmbit de Serveis del Territori de l’Ajuntament de Badalona, diu (de fet l’article diu que ha garantit) que batallarà perquè la revisió del pla director d’infraestructures inclogui una nova línia de tramvia que doni servei a tot el front marítim (l’article diu fluvial, però com que, que jo sàpiga, Badalona no te riu, suposo que vol dir marítim). Fins aquí bé. El que no m’agrada ve a continuació:

Es vol donar resposta a les necessitats de les famílies que vindran a viure a la zona del port i a Canyadó.

Vol dir això que el senyor López vol que posin una altra línia de vies entre la ciutat i la platja? No, si us plau!!! 🙁 Ha d’haver altres alternatives. De moment, per Canyadó, el que cal és que la línia del metro arribi fins allà. I en quan al tramvia, doncs crec que si finalment soterren les vies del tren, el que no es pot fer és substituir unes vies per altres. No guanyaríem res… Al costat de platja les vies del tramvia s’haurien d’acabar tancant com les del tren.

2 pensaments sobre “La platja, una segona rambla i el tramvia

  1. Hoy era la fecha límite para que las empresas constructoras presentaran sus ofertas para la construcción del Parking subterraneo de 2 plantas, que amplia el parking existente de ‘la Plaça de la Dona’. El plazo previsto es de 15 meses solo para realizar el parking. Las obras de urbanización aún no se han sacado a concurso público. (logicamente)

Els comentaris estan tancats.