Consensus

Entre febrer i abril d’aquest any vaig escriure tres entrades (Escriu als regidors de Badalona, Badalona i internet i Badalona i internet (segona part)) on comentava l’existència de Consensus i el poc cas que semblava que li feien des de l’ajuntament. La qüestió és que avui m’he enrecordat d’aquesta iniciativa (bona per altra banda) i m’he anat a fer-hi una ullada.

La veritat és que m’he trobat amb l’agradable sorpresa de veure que Consensus funciona i que hi ha molta participació ciutadana. I m’he posat a mirar quants missatges n’hi ha i a fer una mica de “pseudoestadística” del mes de setembre.

Al mes de setembre van haver 70 missatges amb un 66% de respostes per part dels regidors. Però si mirem el mes en dues parts, resulta que del 1 a 15 el nombre de missatges és de 36 amb el 78% de respostes i, en canvi, del 16 al 30 hi ha 34 missatges amb un 53% de respostes.

En quan a consultes i queixes, tot i que n’hi ha de tot, abunden, curiosament, les queixes de cotxes aparcats a les voreres de la ciutat i la manca d’actuació (o efectivitat) de la guàrdia urbana.

És a dir, sembla que Consensus funciona, i tot i que es podria millorar, cal felicitar als regidors per la feina extra que fan responent als missatges dels ciutadans 🙂

2 pensaments sobre “Consensus

  1. Fa 10 dies, vaig fer una consulta a Consensus per si algú em podia explicar perquè al meu carrer (Margarida Xirgu), és permès aparcar sobre la vorera. Potser si em donesin una explicació raonable el meu grau d’indignació baixaria cada cop que surto al carrer.
    Em consta que la persona a la que va dirigida la carta l’ha llegit perque ha contestat cartes posteriors.
    No sé si és que no té cap explicació o si només contesta el que li convé.
    Bé, li donaré uns dies de gràcia i tornaré a fer la pregunta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.