Pisos al camp de futbol del Badalona

L’altre dia en Victor deixava un comentari sobre aquest tema que crec que mereix ser reproduït aquí:

Badalona perd i els badalonins perdem.

I el pitjor és que són pèrdues irrecuperables ja que aquest espai mai més tornarà a ser públic, quan ara tenien una oportunitat ideal per a que ho fos.

De totes maneres, com veí de Margarida Xirgu, el que més em preocupa no és la pèrdua d’aquest espai, ja que mai l’he pogut disfrutar. El que de veritat em preocupa és que veient la manca de previsió d’aquest, el nostre ajuntament, probablement no hauran tingut en compte la falta d’equipaments i d’infrastructures de la zona.

M’explico, veient l’alçada dels edificis que es poden construir podem calcular entre 400 i 800 famílies més a la zona, que podem suposar entre 1500 i 2000 persones tirant a poc.

Aquestes persones col·lapsaran serveis bàsics ja de per sí masificats com ambulatori, escoles,… .

A més, si no es fa alguna cosa per evitar-ho, la majoria de vehicles que surtin d’allà pasaran per Margarida Xirgu, i tenint en compte la quantitat de vehicles que ja passen en hores puntes i la capacitat del carrer per absorbir-ne més, crec que serà caòtic.

La qüestió és que sembla que ningú no es planteja el fet de que es perd un espai públic. A canvi, afortunadament, sembla que la resta de partits polítics de la ciutat (crec que només CiU no s’ha pronunciat sobre aquest tema) volen que aquest “intercanvi” amb el FC Badalona estigui molt controlat.

Així, ERC proposa ajornar el debat dels camps de futbol fins al pròxim mandat perquè creu que cal desmarcar aquesta operació urbanística del mal moment que viu el futbol badaloní per l’afer de les eleccions a la federació catalana de futbol.

ICV-EUiA vol que sigui la Generalitat i no l’ajuntament qui gestioni l’operació (això és com dir que no es refien dels seus companys de govern local).

El PP diu que donarà suport a la requalificació dels terrenys de l’avinguda Navarra només si la meitat dels pisos a construir són públics. No em queda clar si aquesta meitat es refereix a tots els pisos que es faran o només als que es faran als terrenys de l’ajuntament.

L’altra dia ja ho preguntava jo. Quin partit polític de la ciutat serà el que permetrà fer aquesta operació immobiliària? A canvi de què? Realment aquesta operació afavorirà a la ciutat?

Actualització 11/11/05 14:00: Em fan saber que CiU sí ha tractat el tema. De fet demanen transparència i un acord entre tots els grups municipals, acord que, per altra banda i veient les opinions de tots els grups, no hauria de ser difícil (amb una mica de voluntat) d’aconseguir.

Aprofito per demanar a tots els grups municipals que pensin en Ca l’Arnús i Can Solei a l’hora de fer l’operació immobiliària. I, de pas, també en la situació dels carrers Seu d’Urgell, Margarida Xirgu i Méndez Núñez. Pot semblar que són temes obviables, però no ho són pas, cal mirar-s’ho amb molta cura perquè un error de càlcul pot fer molt mal a la gent que vivim a aquesta zona.

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.