Consensus

Ja havia parlat aquí, en diverses ocasions, de Consensus que, segons la seva web, és una eina tecnològica dissenyada per a facilitar i impulsar la informació i la participació ciutadana a través d’Internet en el món local. És l’espai de participació a Internet dels governs locals.

A Consensus hi ha un apartat on es pot enviar una carta als regidors de Badalona, un apartat amb forces aportacions que els polítics locals van contestant amb desigual interés. A mitjans d’octubre vaig fer una petita estadística de les cartes i les corresponents respostes a Consensus i avui he fet una més complerta del mes d’octubre. I les dades són les següents:

 • En total, a octubre els ciutadans de Badalona van escriure 70 cartes als seus regidors, de les quals han obtingut resposta 34, es a dir un 48,57%. Un número molt baix al meu parer 🙁
 • El regidor que més cartes va rebre va ser en Francesc Serrano Villarroya que va rebre 16 i va contestar 6, un 38% de respostes. El següent va ser en Eduard Tortajada Molina que va tenir 12 i només va contestar 2, un miserable 17% de respostes. I el tercer va ser en Francesc López Guardiola que va rebre 11 cartes i va contestar 9, un 82% de respostes.
 • Dos regidors més a destacar són la Virginia Muré Avalos amb 9 cartes i 4 respostes (un 44% de respostes) i en Mateu Chalmeta Torredemer amb 7 preguntes i… 7 respostes!
 • La Maite Arqué Ferrer va rebre al mes d’octubre 4 cartes i no ha respos cap 🙁
 • La resta de regidors (a continuació posaré la llista) van rebre entre 1 i dues cartes i n’hi ha que va rebre una i la va contestar i n’hi ha que va rebre dues i no va contestar cap.

La llista de regidors que han rebut carta, el nombre de cartes que han rebut i el porcentatge de cartes que han respost:

Àlex Mañas Ballesté 1 100%
Eduard Tortajada Molina 12 17%
Ferran Falcó Isern 1 100%
Francesc López Guardiola 11 82%
Francesc Serrano Villarroya 16 38%
Jaume Vives Sobrino 1 100%
Jordi Serra Isern 2 0%
Josep Durán i Vázquez 1 0%
Julián García Gómez 1 100%
Maite Arqué Ferrer 4 0%
Mateu Chalmeta Torredemer 7 100%
Raquel López Hurtado 1 100%
Roser Castillo Pérez 2 0%
Virginia Muré Avalos 9 44%
Xavier Garcia Albiol 1 100%

4 pensaments sobre “Consensus

 1. Hem escrit una carta al Regidor de Via Pública, Sr. Francesc Serrano Villarroya que paso a transcriure aqui. Ja informare mes endavant si finalment hem obtingut resposta.

  Transcripció carta:

  Sr. Serrano,
  Soc un veí del carrer Salvador Seguí. En aquest carrer s’estan realitzant unes obres per la adequació a la nova estació del metro de la línia 9. A conseqüència d’això, el carrer s’ha convertit en semi-peatonal. En la actualitat encara es troba tallat per les obres, però hi ha una sèrie de incògnites que tenim un grup bastant gran de veïns en relació al futur del carrer.
  1. Que significa exactament que serà SEMI-PEATONAL? (Podran nomes passar els vehicles dels veïns?; pot ser també els vehicles de carrega-descarrega, en horaris especials?)
  2. Serà permès l’aparcament a un costat, com es ara ?
  3. Quin sentit de circulació tindrà ?

  Aquestes qüestions han sorgit entre els veïns per causa d’una informació que ens ha arribat conforme els comerciants estan fent pressió a l’ajuntament per tal de tornar el carrer al seu estat anterior, de circulació de vehicles oberta, i això ens ha fet preocupar molt, ja que les poques ocasions en que els ciutadans aconseguim una millora per tots en front dels vehicles, no volem que aquesta sigui pervertida per l’acció d’uns comerciants que no hi viuen amb nosaltres.
  Creiem que aquest carrer farà de continuació natural del Passeig de la Salut (també peatonal) fins l’entrada del metro i la millora de qualitat de vida dels habitants del barri es una lluita que no hem de deixar en mans dels interessos de cap col•lectiu comercial ni empresarial.
  Preguem ens faci contesta d’aquestes qüestions, per poder tranquil•litzar els veïns d’aquest carrer i d’aquest barri.

  Atentament,

  Manel Ledesma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *