El carrer Salvador Seguí

Manel Ledesma ha deixat un comentari al bloc (a l’entrada on jo parlava de Consensus) explicant la situació d’aquest carrer. Donat que soc plenament conscient que els comentaris no sempre es veuen i crec que el tema és interessant, aquí teniu una còpia del comenari del Manel (i de pas recordar que existeix una pàgina de contacte per si em voleu fer arribar algun comentari:

Hem escrit una carta al Regidor de Via Pública, Sr. Francesc Serrano Villarroya que paso a transcriure aqui. Ja informare mes endavant si finalment hem obtingut resposta.

Transcripció carta:

Sr. Serrano,
Soc un veí del carrer Salvador Seguí. En aquest carrer s’estan realitzant unes obres per la adequació a la nova estació del metro de la línia 9. A conseqüència d’això, el carrer s’ha convertit en semi-peatonal. En la actualitat encara es troba tallat per les obres, però hi ha una sèrie de incògnites que tenim un grup bastant gran de veïns en relació al futur del carrer.
1. Que significa exactament que serà SEMI-PEATONAL? (Podran nomes passar els vehicles dels veïns?; pot ser també els vehicles de carrega-descarrega, en horaris especials?)
2. Serà permès l’aparcament a un costat, com es ara ?
3. Quin sentit de circulació tindrà ?

Aquestes qüestions han sorgit entre els veïns per causa d’una informació que ens ha arribat conforme els comerciants estan fent pressió a l’ajuntament per tal de tornar el carrer al seu estat anterior, de circulació de vehicles oberta, i això ens ha fet preocupar molt, ja que les poques ocasions en que els ciutadans aconseguim una millora per tots en front dels vehicles, no volem que aquesta sigui pervertida per l’acció d’uns comerciants que no hi viuen amb nosaltres.
Creiem que aquest carrer farà de continuació natural del Passeig de la Salut (també peatonal) fins l’entrada del metro i la millora de qualitat de vida dels habitants del barri es una lluita que no hem de deixar en mans dels interessos de cap col·lectiu comercial ni empresarial.
Preguem ens faci contesta d’aquestes qüestions, per poder tranquil·litzar els veïns d’aquest carrer i d’aquest barri.

Atentament,

Manel Ledesma.

Només em resta comentar que espero que s’imposi el sentit comú i es prioritzi a les persones per davant dels cotxes, a diferència del que s’està fent al carrer Margarida Xirgu. Confio en que el Manel ens expliqui la resposta que rebin del regidor de Via Pública.

4 pensaments sobre “El carrer Salvador Seguí

  1. No sembla que darrerament s’imposi el sentit comú a l’Ajuntament de Badalona, mes aviat sembla que s’imposa l’incivisme, malgrat es facin campanyes en contra, engegades des del mateix Ajuntament.
    Exemples:
    Reducció de 30 cm a la vorera costat mar del carrer Margarida Xirgu, per tal que els cotxes i camions no aparquin sobre la vorera.
    Reducció de 3 m. a la vorera costat muntanya de l’Av. Marques de Montroig, per tal de guanyar 12 places d’aparcament.
    A la referència Industrial de Badalona el “Granland Badalona Sur”, que encara està en construcció, no s’ha pensat amb dotar a aquest complexa industrial d’aparcaments, i les voreres estan col·lapsades pels vehicles, impedint totalment la circulació als vianants.
    Deu ser això que s’anomena carrers de circulació invertida. Els cotxes damunt les voreres i els vianants pel mig del carrer, entremig dels tràilers, camions, camionetes i cotxes que hi circulen.
    Malgrat tot, espero que Via Pública doni resposta als veïns del carrer Salvador Seguí.

  2. He rebut contesta de la carta enviada !!!

    Sr.Serrano “dixit”:

    Resposta:
    Senyor,

    Us comunico que en relació a la vostra consulta sobre si el carrer Salvador Seguí, serà semipeatonal, us informo que des d’aquesta Regidoria de Via Pública tenim com a funció especifíca el manteniment dels carrers.

    Els projectes i obres d’urbanització dels carrers són competència de l’Àmbit de Serveis del Territori.

    Molt agraït per la vostra col·laboració, us saludo molt cordialment.

    Francesc Serrano i Villarroya
    Regidor de Via Pública

    Be, no pasa res, ho seguirem intentant. Reenviare la mateixa cara a Serveis del Territori, ja que no ho fan ells….

    Salutacions.

  3. Amics de Badalona Bitàcola,

    Com continuació al tema del carrer Salvador Segui, us faig transcripció de la carta que un veí ens ha fet arribar a tots els residents del nostre carrer, a rel d’un escrit signat per tots que es va enviar a l’Ajuntament:

    ————————————————-

    Comunicat per veïns i residents de Salvador Seguí signants de la carta de la setmana anterior:

    EXPOSO:

    Que amb data 1 de desembre de 2005 m’he trobat personalment amb el Sr.José González Cubo, arquitecte municipal que va fer el projecte de la nova urbanització del nostre carrer.

    Que després d’una breu conversa en la qual li he exposat el punt de vista dels residents de Salvador Seguí que vam firmar l’escrit adreçat a l’Ajuntament la setmana anterior, l’esmenta’t senyor m’ha comunicat que el nostre carrer no s’obrirà fins que s’acabin les obres del metro.

    S’obrirà només el pas provisional del carrer Quevedo, tal i com ja s’ha fet a hores de redactar aquest escrit.

    No es tocarà absolutament res de Salvador Seguí fins que s’acabi totalment les obres del metro, i llavors, el carrer serà de vianants amb accés, per fer càrrega i descàrrega, en el mateix sentit de direcció que ja existia abans de fer les obres. Els vehicles que accedeixin a fer la càrrega i descàrrega entraran per Quevedo i sortiran per Don Palaí, com ha estat els últims 30 anys i com ja estava previst de bon principi.

    Amb aquest escrit deixo constància d’aquest acord verbal que trasllado a les diferents comunitats de propietaris del carrer de la mateixa manera que ho he fet, oralment al coordinador del districte 4.

    Josep Maria Girona i García
    Badalona, 1 de desembre de 2005.

    ———————————————-

    PD: La carta que fa referència l’escrit que es va enviar a l’Ajuntament va ser signat per mes del 60% dels veïns i residents del carrer.

    Manel Ledesma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.