La CACI per a la UB

Aquests darrers dies sembla que ha quedat més o menys aclarit quin serà el futur de l’edifici de la CACI: La UB convertirà una antiga fàbrica de Badalona en un centre residencial i de formació contínua

L’edifici de l’antiga Companyia Auxiliar del Comerç i la Indústria (CACI), a la façana marítima de Badalona, serà finalment un centre de la Universitat de Barcelona (UB). El nou equip rectoral encapçalat per Màrius Rubiralta ha desencallat el projecte dos anys i mig després que la UB i l’Ajuntament de Badalona signessin un conveni pel qual se cedia l’espai per fer un centre universitari dedicat a les ciències del mar. No serà així, ja que ara s’ha decidit que la CACI s’integri en un altre projecte de la UB per agrupar la formació continuada al districte 22@sota la marca IL3 (Institute for Lifelong Learning).

El projecte inclou una cinquantena d’habitacions, una planta destinada a l’aulari i una altra als serveis. L’objectiu és que els alumnes puguin fer estades formatives curtes i s’allotgin al mateix centre. «És una formació amb dimensió convivencial», explica Pont, que posa com a exemple del seu ús estades d’immersió lingüística i allotjaments breus dins de cursos de postgrau i màsters. En cap cas serà una residència perquè els alumnes puguin estar-s’hi tot un curs, sinó per a períodes concrets en què rebin formació allà mateix.

La proposta em sembla força interessant. Ara cal veure com evoluciona…

des de la UB reconeixen que encara s’han de tancar uns quants detalls, entre els quals hi ha el finançament

Això sí, Arqué no posa data a la remodelació de la CACI però assegura que aquesta vegada va de debò.

Va reiterar que la inversió per transformar la CACI anirà a càrrec de la Universitat de Badalona però va admetre que l’Ajuntament de Badalona ha fet tràmits per demanar un crèdit i fer una primera inversió a l’estructura abans que arribin les màquines de la UB.

(Allà on diu Universitat de Badalona, segur que vol dir Universitat de Barcelona).

Es a dir, que la UB ha aprovat el projecte però no sap d’on treurà els diners per pagar la remodelació de l’edifici. L’ajuntament el cedeix (tampoc pot fer res amb ell) i mirarà de posar el mínim indispensable per que l’edifici es mantigui dret fins que la UB l’arregli. La veritat és que em sembla un bon acord. Al menys per a Badalona.

Els dos articles són de el Punt
Més informació sobre l’edifici de la CACI a Badalona bitàcola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.