La línia de Renfe s’haurà de millorar

I és que CiU ha aconseguit que s’aprovi una moció al Congrés dels Diputats que insta al govern espanyol a millorar la xarxa de rodalies Renfe. En concret, la moció insta el Govern central a incrementar la capacitat de transport de viatgers a les hores punta, complir amb les previsions d’adquisició de nou material mòbil, a accelerar la incorporació dels trens Civia -totalment accessibles-, i continuar les inversions per garantir l’accessibilitat de les estacions

El diputat de CiU al Congrés, Jordi Jané, ha explicat que la proposta aprovada estableix la licitació durant l’any 2006 de totes les actuacions referides a rodalies de Barcelona que comptin amb adequada dotació una vegada aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat per 2006

Finalment, Jané ha informat de la presentació per part del grup parlamentari de CiU de tres preguntes relacionades amb l’estació de Badalona. En concret, CiU demana informació sobre la possibilitat d’instal·lar un ascensor a cada andana per tal d’aconseguir la plena accessibilitat de l’estació. Alhora, la federació nacionalista també pregunta si està previst una actuació que permeti millorar l’estat del tram de barana que separa la via del tren al seu pas pel terme de Badalona, actualment en molt mal estat, sobretot al llarg de tota la Rambla. Finalment, el diputat de CiU pregunta si existeix algun estudi previ o alguna sol·licitud oficial en relació a la possibilitat de desviar la via per l’interior del nucli urbà soterrant-la.

No hi ha dubte que l’aprovació d’aquesta moció beneficiarà als badalonins, però caldrà veure quan i quant ja que en realitat la moció és molt genèrica i només les tres preguntes (que encara no tenen resposta) es refereixen específicament a Badalona.

Més informació:

2 pensaments sobre “La línia de Renfe s’haurà de millorar

  1. A mitjans de novembre de l’any passat, vam acordar tenir una reunió amb un diputat de IC, per parlar de l’estació de RENFE i així poder portar les nostres reivindicacions al Parlament dels Diputats.
    A dia d’avui, aquesta reunió encara no ha tingut lloc, a pesar de haver-l’hi recordat en diverses ocasions, per tant, donem suport i celebrem la iniciativa de CIU, ja que de l’Ajuntament no sabem que hagi tingut cap iniciativa en aquest aspecte a pesar de haver-l’hi demanat en diverses ocasions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.