L’ajuntament de Badalona

Avui es publica a el Punt un assumpte que porta dies donant voltes a l’internauta crític de Vilaweb Badalona: El PP denuncia que un càrrec del PSC intenta aprofitar-se de la seva condició per tenir plaça fixa a l’Ajuntament de Badalona:

Un càrrec de confiança socialista de l’Ajuntament de Badalona ha intentat treure profit de la seva condició de director de l’àmbit de Serveis a la Comunitat per obtenir una plaça fixa al consistori badaloní. Així ho ha denunciat el PP, que demostra que Joan Rico va convocar i va concórrer a una plaça de cap de departament tot i que ell mateix formava part del tribunal de valoració. Rico, que quatre dies després va retirar la sol·licitud, admet que va cometre un error presentant-s’hi.

Es de difícil entendre que es pugui cometre una errada d’aquestes característiques, no? O és que, potser, està tan acostumat a fer i desfer a la seva manera que ja tot li val? Val la pena llegir l’article sencer.

També us recomano la lectura dels missatges escrits a l’internauta crític. És una llàstima que calgui registre perquè enllaçaria uns quants missatges que no tenen desperdici. És de lectura interessant un titulat Qui és Joan Rico? On entre altres coses es pot llegir:

En Joan Rico va presentar la seva sol·licitud a la plaça de Cap d’Esports, hàbilment creada amb la conxorxa d’en Joan Brió, el 18 de novembre de 2005 i curiosament va retirar, un cop va ser descobert en el seu intent de abús de poder, el 22 del mateix mes. Què va passar durant aquell cap de setmana?.

o

I l’oposició no fa res, a en Garcia Albiol ja l’hi està be el sarau, n’espera treure profit quan comenci a recordar tot el que ha passat aquesta legislatura. A en Falcó no l’interessa demanar la dimissió d’un home de confiança d’en Casquete, de qui espera pactar en la propera legislatura per formar Govern i fer fora els de ERC i ICV-EUA.

Sembla que, finalment, l’oposició a fet alguna cosa. Però d’aquest paràgraf hi ha una cosa que no té res a veure amb el tema però que ja he llegit dos cops: l’afirmació de que en Falcó està proper a en Casquete. Seria realment dolent per Badalona que fos veritat.

També resulta molt interessant un altre titulat Biografia (no autoritzada) d’en Joan Rico.D’aquest no trec cap tros perquè crec que és millor llegir-lo sencer.

I acabo enllaçant la crònica sobre el darrer ple municipal que ha fet l’Ángel Escolano a la seva web: Ciutat de Badalona

13 pensaments sobre “L’ajuntament de Badalona

 1. estigues ben segur que, en falco, no està ni a prop ni lluny del senyor casquete. no fem el joc a les caçes de bruixes del propi psc. i potser a alguns no els agrada. la política, per mi, és una altra cosa. i la nostra oposició no alimenta, o així ho procuro, la mediocritat.

 2. Doncs m’alegro que la visió d’alguns dels “tertulians” de l’internauta crític sigui errònia 🙂 Crec que la feina de CiU a Badalona és molt important i si en algun moment s’uneix al govern del PSC, Badalona es quedaria sense oposició, la qual cosa seria nefasta per a la ciutat.

 3. home….la meva voluntat, la nostra, no ha de ser viure permanentment a l’oposició!!! volem els socialistes a l’oposició, i un govern diferent i, sobretot, millor.
  espero que el teu desig no sigui que ens passem la vida a l’oposició, sinó que, entre tots, convencem els badalonins que cal un canvi d’aliances i que fóra bo, fins i tot per a ells, que els socialistes “descansessin” un temps….

 4. A veure, Ferran, la veritat és que tal i com és la ciutat, no veig gaires possibilitats de que CiU (el partit polític) pugui guanyar unes eleccions a Badalona. La gent d’aquesta ciutat vota partits, no persones, en Joan Blanch es va preocupar en demostrar-ho personalment.

  És aquests un dels motius pels quals en algun moment he defensat la necessitat d’un partit polític local a Badalona, perquè cridaria l’atenció i crec que tindria més possibilitats de fer-se, primer un forat i després, potser, amb el govern de la ciutat.

  Per altra banda, saps que en temes importants com ara el port, discrepo de la teva posició, curiosament més favorable a les tesis del PSC que les de la resta de partits del tripartit badaloní.

  Tot i això crec que la teva tasca com a oposició no la faria ningú més com tu i per això crec que un hipotètic acord PSC – CiU a Badalona encara empitjoraria les coses a la ciutat. Malgrat que potser per a tu o per al teu partit pogués ser beneficiós.

 5. i un acord ic-ciu-erc? què en penses?
  creus que els qui viuen emparats en l’excusa de “ser d’esquerres” , haurien i podrien fer possible el canvi que badalona necessita?

 6. Fa uns dies a ‘El Punt’ va sortir la noticia que deia: “CpC estudia presentar-se el 2007 a Badalona sense el PSC …. donades les males relacions que hi ha a Badalona entre el PSC i aquest grup ciutadà de militants i simpatitzants socialistes”

  Què en penseu d’aquesta aposta de CpC a Badalona?
  Pot servir com a força que pugi fer canviar els equilibris entre els partits a Badalona?
  Si obtinguessin representació que penseu que canviaria?
  M’agradaria veure la vostra valoració.
  Gràcies.

 7. a mi també m’agradaria que em comentessis el que et proposo!!
  bé, ràpidament. cpc va ser un invent per fer veure que maragall tenia suport de la societat civil i de la no organitzada…ja es va veure que era un bluff. a badalona, tinc amistat amb alguns dels seus actius…sincerament, ni a ells els deixaran presentar-se (això és un invent socialista i per tant no hi ha veritable independència), i si es presentessin, tampoc en traurien res (crec)

 8. Ferran: Un acord ic-ciu-erc podria ser una bona alternativa si es complissin alguns requisits com ara, que ERC i IC deixessin de ser només espectadors i, sobre tot, que els tres partits pensessin en Badalona en comptes de pensar en les seves prioritats ideològiques.
  Però, la veritat, la situació d’IC ara mateix em fa dubtar de la capacitat d’aquest partit no només per arribar a un acord en condicions (per a ells) sinó per ser d’ajut a un equip de govern.

  I en quan a CpC, crec que l’entrada a l’ajuntament d’un nou partit podria ser bo. CpC, pel fet que és molt proper ideològicament al PSC, podria trencar la supremacia d’aquest partit a Badalona, la qual cosa podria facilitar el tan necessari recanvi.
  Però CpC té el mateix problema que la resta de partits, depèn de la direcció nacional. Si no vaig errat, la direcció de CpC no veuria amb bon ulls que es presentessin per separat. Com diu Ferran, CpC es va crear com una plataforma de suport a Pasqual Maragall i molts dels seus components són del PSC o afins. Això, a més, fa que es pugui posar en dubte si canviaria alguna cosa o no, però, crec, que com al cap i a la fi, les persones no són les mateixes, potser si podria canviar alguna cosa. A més, a Badalona, el seu nom és correspon amb una necessitat 🙂
  Acabo amb un detall. Badalona és una ciutat important i el que es faci aquí pot tenir molt ressò al país. Això pot fer que els partits facin coses per interès de partit oblidant l’interès local. CpC pot no fer res a l’ajuntament si la direcció nacional decideix que s’ha de sotmetre al PSC.

 9. Falcó: encara que objectivament t’haig de donar la raó respecte a que la direcció del PSC no permetrà que l’invent CpC es presenti de forma independent, també puc comentar-te que es tracta d’una associació i com totes poden canviar de pensament.
  Que no tenen possibilitat de treure cap regidor… bueno, això en dependrà d’ells i de la seva capacitat per arribar a la població, cosa que com ja saps es força complicat.
  Jo, de principi, no descarto la possibilitat.

  Pel que respecta a si un acord IC-CIU-ERC podria ser una bona alternativa, no veig actualment cap possibilitat de tal acord. Per qüestions purament numèriques d’una banda i ideològiques en el cas de IC-EUA. A Badalona el vot (sols voten el 50%dels ciutadans) no és pas, fonamentalment, de tipus identitari, Cosa que no fa possible que CIU prosperi més del seu sostre natural.

  Bitàcola: Jo també estic d’acord que l’entrada a l’ajuntament d’un nou partit podria ser bo.
  Ideològicament és afí al PSC, (és un muntatge del PSC) però crec que a Badalona precisament això podria donar-los empenta per derivar tots els vots dels ciutadans disconformes, no amb la ideologia del PSC o del PSOE, sinó de les persones que hi són a dins i en aquest malaguanyat govern.

  Que CpC podria ser “más de lo mismo”, home, ja has vist que han fet amb el seu representant a Badalona, que era també militant del PSC. Parles, demanes democràcia interna, cap tallat. No em sembla, pel que conec que tinguin punt de comparació.
  És més, són molts els militants del PSC que, “ d’amagat” , s’apropen per felicitar la iniciativa.

  D’altra banda en una enquesta interna els socis de CpC van apostar, clarament, per no sotmetre’s a la direcció del PSC i anar per lliure a les eleccions municipals. Una altra cosa és que el conseller Vallés i els diputats al parlament per CpC, no intentin torpedinar aquest intent de rebel•lió.

  Francament crec que la direcció de CpC no va en la mateixa línia i intentaran aguantar l’envestida fins a final de la legislatura, moment en el que es proposen segurament, dissoldre CpC.

  Badalona necessita, com dius, una força de caràcter local. I veig, clarament, que la societat està demanant un canvi. Cpc a Badalona, estic convençut, no es sotmetrà a ningú.

  Seria bo que en Muntané, aclarís tots aquests dubtes.

 10. Nosotros como formación hemos tomado una decisión firme, no vamos ha dejar que nadie decida por nosotros, es cierto que nos vamos a presentar en una lista independiente para las proximas elecciones municipales, pues dependemos de nosotros mismos no de la dirección del PSC,el tiempo podra a cada uno en su lugar, la realidad es que los socios de nuestra formación han adquirido un compromiso de intentar mejorar esta ciudad, siendo siempre fieles a un ideario, no dudeis , seremos presentes en el 2007.

  Carles Muntané

 11. Ferran Falcó, que vols fer-hi al govern de Badalona, una gestió com la d’ADIGSA ??? Anem lluits !!!!

 12. Para bitàcola:
  Si, ens presentarem a les properes eleccions municipals be amb CpC o altres sigles, Badalona necessita un canvi, estic convençut que podem demana als ciutadans el vot, tenim un bon programa per la ciutat i el temps ens donara la raó amb tot els comentaris que hem fet.

  Carles Muntané

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.