Noxtrum un nou “cercador”

No sabia com titular aquesta entrada, que, per altra banda, no té res a veure amb Badalona. I és que Telefònica ha tret un nou cercador de pàgines web que es diu noxtrum (perdoneu que no l’enllaci, però em faria mal fer-ho). La qüestió és que el cercador de marres només cerca pàgines en castellà i ignora la resta de llengües de l’estat. Així, si busquem “Ajuntament de Badalona” apareix una pàgina de l’ajuntament que està en castellà i que, evidentment, no representa ni a l’ajuntament ni a la ciutat. I si busquem “Badalona” en primer lloc apareix la pàgina web de Radio Ciutat de Badalona, però perquè no té cap text!

Per acabar-ho d’arrodonir, el cercador ofereix la possibilitat de veure resultats en altres idiomes, fins a quinze, però cap d’ells és ni el català, ni l’euskera, ni el gallec…

El més curiós és que a les pàgines del cercador es pot llegir:

Para ordenar tus resultados de búsqueda, Noxtrum valora cada documento, tanto si se encuentra en Internet como en sus bases de datos, de manera democrática, de esta manera, te ofrece en los primeros resultados aquellos que te pueden ayudar.

Doncs als catalans, si ens treuen tots els resultats que estiguin en català, poc ens podran ajudar. Més aviat patètic, no?

He escrit als senyors aquests dient-lis més o menys això. Ja us explicaré que contesten, si ho fan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.