El transport públic pujarà per sobre de l’IPC

No és nou, l’any passat també ho va fer (veure l’entrada Transport públic del 11/01/2005) només que aquest any la pujada és encara superior: la T10 d’una zona puja un 5,56%, quan l’any passat ja va pujar un 4,76%.

La justificació sembla ser que és que el transport públic es fa servir més i, per tant, genera més despesa. Em sembla una justificació poc creïble quan la freqüència dels trens (per exemple) és la mateixa i el que passa és que van més plens.

Al final resultarà que hem de fer servir el vehicle privat per tal de reduir els costos del transport públic…

3 pensaments sobre “El transport públic pujarà per sobre de l’IPC

  1. Cada any apugen els preus i posen més publicitat al metro i al bus (primer eren cartells, ara són parets senceres del bus i de les estacions de metro). A més, cada cop hi ha menys treballadors atenent al metro i més màquines que et dispensen el bitllet. I si a això se li afegeix que més gent utilitza el transport públic, teòricament els costos haurien de ser més baixos i els beneficis més alts, aquest és un principi bàsic de l’economia (demano disculpes si no és així perquè sóc de lletres). No em quadren els comptes. Suposo que les despeses es disparen amb les obres per a fer noves línies, la compra de nous vehicles, i amb la seguretat del metro (que per fi te’ls trobes als vagons i no només a l’entrada de l’estació).

  2. Diuen que el transport públic és deficitari i, per tant, si es fa servir més (i, en conseqüència, es posen més autobusos i/o trens) és més deficitari. Però, la veritat, veient l’us que té, per exemple, el trambesós, entenc que el transport públic sigui deficitari. Però la línia de rodalies de Renfe no crec que ho sigui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.