Fer malbé Badalona

De vegades em pregunto si és aquest l’objectiu del govern de la ciutat. Fa temps que conec l’interès de l’ajuntament per continuar el carrer Mendez Núñez a través de Can Solei i Ca l’Arnús.

I encara no he sigut capaç d’entendre la necessitat d’aquest vial. Per acabar-ho d’arrodonir, avui llegeixo a la web de CiU Badalona una notícia que ve a dir que:

  • Amb la construcció d’aquest vial es tallaran uns quants arbres a Ca l’Arnús
  • Es permetrà construir als badius que quedaran tocant el nou vial

Amb aquesta imatge queda una mica més clar (treta de la web de CiU i provenint de les al·legacions dels veïns).

Mapa amb les tres propostes de vial

CiU explica a la seva web que va votar a favor de la proposta pensant que els veïns estaven d’acord i que ara, veient que no és així votarà en contra. El que no explica CiU és els avantatges de fer aquest vial. Bé, ni CiU ni ningú, no he estat capaç de trobar cap motiu que justifiqui aquest nou carrer que ha de fer malbé tant Can Solei com Ca l’Arnús. I això sense tenir present que el gràfic aquest no m’ho acabo de creure perquè s’havia parlat d’un vial de 16 metros d’amplada i crec que no és el que queda representat a la imatge.

El que està fent l’ajuntament de Badalona amb Can Solei, Ca l’Arnús i els seus voltants no té nom. En comptes de fer un gran parc urbà i protegir-lo, s’està mirant d’edificar el màxim possible al seu voltant, amb l’únic objectiu de fer diners. El pitjor de tot això és que un cop fet pràcticament no tindrà remei 🙁

Fa molt temps vaig fer una proposta per l’espai de Can Solei, Ca l’Arnús i el camp de futbol del Badalona. De moment l’escola s’està fent dins de Can Solei i per fer-la s’han tallat un munt d’arbres centenaris, a banda de fer malbé amb les obres una quarta part de l’espai utilizable del parc i haver tret la zona d’esbarjo infantil. Ara es parla de fer una retallada de Can Solei i Ca l’Arnús per fer un nou carrer per tal de poder fer pisos. I a l’espai ocupat pel camp de futbol en comptes de tenir equipaments tindrem més pisos, pisos que trauran una part important del sol de la tarda al parc de Ca l’Arnús.

Però als nostres polítics no els hi preocupa tot això. No. Ni verds, ni grocs, ni blaus, ni vermells. A cap d’ells els hi preocupa el futur del que hauria de ser un molt bon parc, un Parc de l’Oreneta a Badalona. És una oportunitat que s’està perdent i que no es tornarà a tenir.

Em sap greu, estic emprenyat perquè no entenc aquesta fixació per fer malbé aquests dos parcs que fa molt temps que haurien de ser un. Aquesta fixació per fer malbé la ciutat 🙁

Per acabar una fotografia de Can Solei que mai més es podrà tornar a fer 🙁

Panoramica de Can Solei

2 pensaments sobre “Fer malbé Badalona

  1. Doncs sí, totalment d’acord.

    No només no estan fent res per millorar els parcs sino que sembla que estan emperrats en fer-los desaparèixer.

    I el pitjor de tot, és que no hi ha cap partit polític que es manifesti obertament en contra d’això, per tant, no hi ha alternativa.
    Deu ser que els parcs de Can Solei i Cal Arnús suposen algun problema per la ciutat que nosaltres no sabem veure.
    No conec cap altre parc com aquests a Badalona, i molt pocs fora, crec que són insustituibles i m’indigna que se’ls vulguin carregar. Entenc que és un espai molt llaminer per constructors, inmobiliàries, especuladors, … , però en principi, l’ajuntament hauria de vetllar per l’interès general dels badalonins i no ho està fent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.