Can Solei i Ca l’Arnús (1)

Començo avui un conjunt d’entrades, que espero anar fent durant aquesta setmana, dedicades a Can Solei i Ca l’Arnús la seva situació actual i els projectes que els afecten.

Hauria de fer una mica d’històra de aquests parcs badalonins però a MicacoWeb ja n’hi ha una prou bona que recomano llegir (història de Ca l’Arnús), així que em limitaré a explicar els projectes que hi ha en aquests moments per aquests dos parcs i la meva visió d’ells.

Començo per la perllongació del carrer Méndez Núñez. Ja he parlat d’aquest tema en més d’una ocasió (Una nova entrada a Ca l’Arnús? (14/10/2004), La caserna de la Guàrdia Civil a Canyadó i altres coses (3/11/2005) i Prolongar Méndez Núñez (15/03/2006)), però tinc noves dades que vull compartir amb vosaltres.

No cal explicar massa. La imatge que ve a continuació mostra la ubicació dels nous edificis que es construiran a tocar el parc de Ca l’Arnús i que són els que semblen justificar que es faci la prolongació del carrer Méndez Núñez.

Ubicació dels nous edificis

La imatge original està treta de la pàgina web dels afectats del carrer Sant Bru, i a sobre he pintat en vermell la ubicació dels nous edificis. Vist així costa d’entendre la necessitat de fer tot el carrer. Suposo que per això l’ajuntament ha buscat justificacions curioses, com ara que obrir aquest vial permetria obrir el parc (de Ca l’Arnús) per l’única banda en què encara no hi havia garantit l’accés (article de Badalona Comunicació del 8/10/2004)

Però el més curiós és que volen fer un carrer per vianants i serveis que creui els dos parcs… quan en realitat aquest camí ja existeix!

Sí, hi ha un camí que fa tot el recorregut des del carrer Seu d’Urgell fins a la riera de Canyadó per dins dels dos parcs. Aquest camí pasa, a Can Solei, just al costat dels dos edificis de l’actual escola i continua per Ca l’Arnús fins arribar a la riera de Canyadó.

La imatge que ve a continuació és una imatge de satèlit treta de Google Earth. A ella he marcat en verd el camí existent. En blau els edificis de l’escola i la pista de bàsquet, en vermell el camí que vol obrir l’ajuntament i en marró els nous edificis que es volen construir tocant Ca l’Arnús (aquesta ubicació és aproximada, no conec la ubicació exacta).

El vell camí­ i el nou camí­. Perquè obrir un camí­ quan ja existeix un altre?

Perquè l’ajuntament vol obrir un nou camí dins dels parcs quan ja existeix un que pot fer la mateixa funció? Perquè fer maltbé parcs i badius sense necessitat? Perquè tallar el magnific camí d’entrada a Ca l’Arnús?

He donat una possible explicació una mica més amunt. Però, la veritat, no m’ho puc creure, segur que estic equivocat. Però, aleshores, quin és el veritable motiu?

6 thoughts on “Can Solei i Ca l’Arnús (1)

  1. Bitàcola, el cami que has pintat en vermell ja existeix, actualment está tancat amb una porta de ferro (Seu d’Urgell/Mendez Nuñez ) i dona servei als jardiners del parc i arriba fins ca l’Arnús.
    Per cert,ja hi treballen en una de les pastilles de color vermell que has pintat en el mapa de les diferents propostes.
    En aquest tema si que tenen pressa.

  2. Sí, Bru, existeix un caminet (d’uns 3 ó 4 metres d’amplada) que segueix un recorregut semblant al proposat per l’ajuntament. Però té tres diferències importants respecte al que vol fer l’ajuntament:

    • L’ajuntament vol fer un carrer de 16 metres d’amplada, és a dir, un 400% més d’amplada del que té actualment.
    • Aquest carreró només existeix dins de Can Solei, el que vol fer l’ajuntament travessaria Ca l’Arnús.
    • El carrer que vol fer l’ajuntament es desvia cap els badius en arribar a cert punt.

    En qualsevol cas, el preocupant de la proposta de l’ajuntament és que no respectaria ni els badius, ni el parc de Can Solei, ni el parc de Ca l’Arnús…

  3. Aquest grafic no es correcte del tot. Per que no pinteu tambe de vermell els darreres de les cases que donen al carrer Sant Bru i al nou vial? Sembla que tambe poden edificar-hi 2 pisos.

  4. Pepi, les zones marcades en vermell són els edificis als que cal donar accés i que, per tant, “justifiquen” la construcció del vial. La resta d’edificacions que es permetrà fer, és una mena de compensació als veïns pel tros de pati que es menjarà el vial. Una manera de ¿”comprar-los”?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada