El cost del nou estadi del FC Badalona

Interessants articles de “el Punt”:

Algunes dades:

A grans trets, l’Ajuntament i el primer club de futbol de la ciutat, el CF Badalona, han acordat una permuta de terrenys que permetrà al consistori aixecar 214 pisos al rovell de l’ou del municipi i obtenir beneficis per pagar l’equipament esportiu. El pacte subscrit obre les portes que el CF Badalona s’asseguri un futur tranquil. Podrà construir 79 pisos i rebrà, durant trenta campanyes, 630.000 euros anuals.

El cost del nou estadi:
Les últimes xifres que han arribat als ciutadans són de 30 milions, cosa que significa que el preu inicial, d’1,8 milions d’euros, s’ha multiplicat per setze.

El consistori aixecarà 214 pisos (132 dels quals seran de protecció oficial) i el club de futbol construirà 79 habitatges més, de preu lliure.

Perquè l’operació prengui forma, serà necessari que el consistori construeixi l’estadi que permetrà al CF Badalona abandonar els terrenys que ocupa. Després s’activarà tot l’engranatge.

Fem uns càlculs?

Cost total de l’operació per a l’ajuntament (segons les dades que aporta el Punt)

  • 30 milions d’euros de la construcció del nou estadi
  • 630.000 euros anuals durant 30 anys (18,9 milions d’euros)
  • L’estadi de la Morera (no soc capaç de quantificar aquest cost, però segur que no és poc)
  • Una tercera part del sòl que ocupa l’actual camp de futbol del FC Badalona (cal tenir present que el camp actual no és tot del FC Badalona).

Si fem una suma dels dos primers valors, surt la friolera de 48,9 milions d’euros.

L’ajuntament vol fer 214 pisos así que per poder pagar-ho tot, l’ajuntament ha de treure de cada pis un benefici net de 228.505 €, ni més ni menys que 38 milions de pesetes per pis. I això sense comptar el cost de la construcció ni els interesos del deute que l’ajuntament haurà de demanar per poder construir l’estadi. Doncs, segons diu el Punt haurà d’estar construit abans de començar a aixecar els pisos.

I, evidentment, això no és tot. Això són números d’ara, però, evidentment en menys d’un any aquests números no seran vàlids.

Algú veu el benefici per a la ciutat? Jo no, aquí l’únic que treu benefici és un club privat, que guanya molts diners a costa de la perdua d’espai públic i, posiblement, diners de la ciutat de Badalona

Senyors d’ICV i ERC de veritat els suposats 132 pisos suposadament de protecció, compensen aquesta operació?

Senyors de l’oposició, perquè tant parlar de que no ho veuen clar i tant dir: “tiri, tiri que ja parlarem més endavant”. Més endavant? Quan? Quan ja no es pugui fer marxa enrera? Aprofitaran aleshores per dir que a vostès no els hi agradava el projecte?

Actualització 12/11/06: A l’apartat de despeses cal afegir 1 milió d’euros que l’ajuntament pagarà per arreglar el camp de futbol de la Morera.

9 pensaments sobre “El cost del nou estadi del FC Badalona

  1. Sóc soci del CF Badalona, d’aquells pocs que, fins la fusió amb el Badaloní, pensàvem que el club estava condemnat a la desaparició: l’equip a Primera Catalana, 200 persones al camp quan n’hi havia moltes, l’edat mitjana dels espectadors com la de les esglésies, el camp hipotecat per uns deutes insalvables, incapacitat dels directius…
    Però,vet aquí que de cop i volta, amb la fusió, ens retorna la il·lusió: ascens a Segona B, un projecte esportiu molt seriós,reducció del deute,gran augment de socis i espectadors, espectacle al terreny de joc i possibilitats de pujar a Segona A, tot i que això és sommiar vistos els pressupostos d’aquesta categoria.
    Tammateix, crec que tenir un estadi nou amb capacitat que tripliqui la de l’actual és absolutament innecessari. Perquè? Doncs perquè penso que el sostre potencial d’espectadors, tot i suposar que estiguessim a Segona A, a casa nostra difícilment superarà la xifra de 6 o 7 mil persones siguent optimistes. Només cal veure els estadis de ciutats similars a la nostra -Sabadell, Terrassa…- que han estat a categories superiors amb les grades que semblen deserts. La proximitat de clubs com Barça i Espanyol és determinant.
    Crec que el club hauria de conservar el seu patrimoni i, si calgués, fer una remodelació del camp amb una ampliació del seu aforament, cosa que l’espai actual ho permet perfectament. Sempre seria millor veure un camp ple a vessar -en jornades històriques- que passar tot l’any amb les grades mig buides encara que hi vagi molta gent.
    El problema que quedaria pendent seria el de l’aparcament, que no és petit. Però alguna solució es podria trobar… Hi ha el transport públic i molts hi anem a peu.
    Per tot això, no m’agrada aquest conveni amb l’Ajuntament que a més posa molta gent en contra del CF Badalona.
    Ah! I també sóc soci de la Penya.

  2. Benvingut col•lega:

    Veig que comences la temporada fort.
    Som molts els que estem amb tu en la critica de la gestió –nefasta- que fa el nostre govern dels interessos dels ciutadans.
    El que hem d’esforçar-nos és a que la població en general tingui un coneixement més real del que està passant a la Casa Gran, sinó no haurem guanyat res.

    Posem-nos-hi!

  3. Amb 630.000 € anuals, quantes guarderies publiques, biblioteques, centres de dia per la gent gran, parcs,
    escoles(n’hi ha que encara tenen barracons),centres d’atenció primària,etcc…. es podrien fer?
    Quina llàstima que Badalona i els badalonins, no moguin un dit contra aquesta barbaritat.

  4. Yo creo que algunos de los que escriben y principalmente el obsesionado anti-casquetista que siempre coloca articulos mediocres contra cualquier acción de dicha persona publica de la ciudad de badalona hablan mucho y hacen poco por la ciudad.

    Lo primero que debeis hacer antes de chismorrear anuncios de datos sin contenido, es disponer de la verdadera informacion.

    ¿Cómo es posible que eso que con tanto alarmismo barato sea posible? claramente por ser mentira.

    Como tantas y tantas acusaciones que personajillos con intereses partidistas de otra simbologia al psc intentan plasmar en la ciudad donde nadie o muy pocos piensan como ellos, pero claro se ha de ser plurar y tolerante y tener que aguantar a estas minorias que solo se dedican a poner falsedades en los foros y carteles anti sistema por las paredes de la ciudad, eso si con coste para via publica. Entre ellos y los grafiteros vemos el calado de la minoria que se deberia replantear sus acciones de pertenencia a una ciudad.

  5. Pedro, ¿te importaría hacerme llegar la verdadera información? Prometo publicarla con igual interés que la que he copiado de \”el Punt\”. De momento puedes dejarla como un comentario, así queda pública desde el principio (si pones la misma dirección de correo electrónico que en tu comentario anterior se publicará directamente sin necesidad de mi aprovación). Si lo prefieres puedes enviármela por correo electrónico a badalona arroba gmail punto com (arroba es @).

    Una cosa más, te equivocas al creer que los que opinan diferente que tu hacen poco por la ciudad.

  6. Pero, es que la lluita pel poder a dins dels partits polítics pot arribar tan lluny?
    Tants euros hi han en joc?
    La ràbia que els cega els impedeix veure que hi ha gent que, simplement el que li interesa es viure en una ciutat millor?
    Em sembla que l’entrada d’en Badabit que inicia el tema no fa cap referència a cap sector de cap partit polític. Simplement, perque a la majoria NO ENS INTERESA.

    El que sí ens importa és veure com els ciutadans perdem un camp de futbol municipal(el de la morera), tindrem un altre camp de futbol sobredimensionat que ens costarà un mínim de 630.000 euros anuals, i que els nostres fills no podran disfrutar. I tindrem un altre barri massificat sense que ningú hagi pensat en les infraestructures mínimes com escoles, guarderies, CAP’s, parcs infantils, … actualment ja saturats.
    Mentres, tenim el parc de cal Arnús tancat, el de Can Solei abandonat, la platja feta una autèntica merda, Dalt de la Vila oblidat, els parcs infantils de la ciutat degradats, obsolets i sense cap tipus de manteniment, un peatge per creuar un carrer, pisos patera, el petit comerç extingint-se, els joves sense poder accedir a un habitatge digne …. i tot això … per falta de diners?

  7. Fins el dia 28 de setembre podeu presentar al.legacions a l´aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità així com al conveni urbanístic ratificat en data 20 de desembre de 2005 pel Ple municipal subscrit entre l´Ajuntament i el Club de Futbol Badalona (http://tauler.badalona.cat/docroot/aj-badalona/tauler-anuncis/includes/uploads/0014228083.html). Per fer unes al.legacions com Déu mana, – i no només un article d´opinió-, busqueu informació. Tota la que existeix, la informació oficial, us l´han de lliurar al primer pis de les oficines d´urbanisme, sobre el BBVA a Francesc Layret, només demanant-ho amablement. Si més no, (perquè és cert que sovint hi ha volums d´informació gràfica considerables), us n´han de donar vista.
    A mi no m´agrada la proposta. Els interessos que diu defensar, han de ser salvables a través de fórmules més econòmiques per la ciutat.

  8. Bé, tens raó, es pot anar a les oficines municipals a demanar informació i fer desprès una al·legació. Només una puntualitzatció. L’anunci va sortir publicat al BOP el dia 11 d’agost. El termíni d’exposició pública és d’un més a partir de la publicació en el BOP o en “un dels diaris de més divulgació”. No sé quan es va publicar al diari, però a no ser que tinguis clar que va ser el 28 d’agost, entenc que la data límit és posible que sigui el 11 de setembre.

  9. Hola, es la primera vez que intervengo en esta página y no se muy bien como funciona, me arriesgo.
    Mi comentario hace referencia al incivismo y la falta de respeto colectivo que se tiene, los jóvenes por que son jóvenes y los mayores, es decir, sus padres por que no soportan a sus hijos, así como la poca presencia de las fuerzas del orden público en según que barriadas y a según que horas, tengo que matizar que no soy muy partidaria de la intervención policial en temas que debería resolverse desde el diálogo ciudadano, pero como la educación familiar que se recibe es hacer lo que cada unos quiera, es muy difícil entenderse sin violencia aunque tan sólo sea verbal. Vivo en el barrio del Congreso Eucarístico, supongo y espero que cuando comiencen las clases esto cambie, me explico, cada día un grupo de jóvenes entre 10 y 15 años no dejan descansar al resto de los vecinos, salen a jugar a partir de las 23’00 horas corriendo y gritando por todo el barrio, no son ni gitanos ni inmigrantes.
    Entiendo perfectamente la necesidad de esparcimiento cuando se vive en espacios de 50 mts, que a veces se hace insoportable estar en el interior, pero claro más insoportable es llegar a casa después de trabajar todo el día atendiendo a personas con diferentes problemátivas, no poder descansar, escuchar la televisión o música a volumen racional y tener que cerrar las ventanas para poderte entender como personas responsables. Por cierto también quiero dejar bien claro que no son ni inmigrantes ni gitanos
    Me gustaría saber si la Guardia Urbana o Mossos d’Esquadra existen, y si es así ¿donde están?, ya que cuando se les requiere, siempre es la misma contetación “en estos momentos no disponemos de efectivos, Sra/sr.”.
    Por cierto las movilizaciones en la Plaza de la Vila de la Guardia Urbana estuvieron muy bien, pero ¿para que eran? ¿para ganar más dinero? ¿para aumentar la plantilla y poder hacer frente al aumento de conflictividad social? ¿para garantizar más calidad ee vida ciudadana?.
    Sugerencia: Que el trabajo sea más eficiente y eficaz.
    Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.