Projectes a Can Solei

Per començar cal aclarir que és això de Can Solei a banda d’un parc badaloní. Can Solei va ser durant un temps una associació de veïns del barri de Casagemas, que reunia als habitants dels carrers Margarida Xirgu, Seu d’Urgell i Méndez Núñez (crec, no estic del tot segur de l’abast d’aquesta associació de veïns). Fa un temps, no gaire, parlant amb un membre de l’associació de veïns de Casagemas, m’explicava que ells no podien fer-se càrrec d’aquesta part del barri perquè no eren prou gent i que, en principi, era l’associació de veïns de Dalt de la Vila la que s’encarregava. No sé que en pensen els veïns de Dalt de la Vila perquè mai vaig arribar a parlar amb ells, però és evident que prou problemes tenen ells al seu barri.

Així les coses és evident que ens convé que hagi una associació de veïns disposada a lluitar pels problemes que ens afecten a tots els que vivim a aquesta zona, petita, de la ciutat, però, compte, disposada a lluitar per tots aquells projectes que ens afecten i ens perjudiquen.

Faig una relació de projectes que té l’ajuntament de Badalona a la zona que crec que una hipotètica associació de veïns hauria de abastar:

  1. Construcció de pisos al camp de futbol del Badalona. Aquest projecte hauria de preocupar a tots els badalonins (doncs el resultat de l’operació té pinta de que hagi de costar diners a la ciutat) i també als veïns de Casagemas, doncs incrementarà el nombre d’habitants del barri sense incrementar els serveis. A banda de perdre terreny públic d’equipaments al barri.
  2. Construcció de la nova escola Artur Martorell i reconstrucció de la part del parc de Can Solei malmesa per les obres. Malauradament el parc a perdut una part que no recuperarà mai 🙁
  3. Unificació de Ca l’Arnús amb Can Solei. Aquest és un projecte que no només sembla que no s’hagi d’acabar mai, sinó que també sembla que no hagi cap interès en que realment avanci. De moment caldria obrir la porta de separació dels dos parcs i arreglar els problemes d’accessibilitat que té el parc de Can Solei. També caldria recuperar l’espai de jocs infantils de Can Solei, lluny del lleig edifici que estan fent per a l’escola. I moltes més coses…
  4. Prolongació del carrer Méndez Núñez fins a la Riera de Canyadó. Un carrer que havia de ser només de serveis i que sembla fet a la mida d’un constructor… Un carrer que farà malbé un altre tros de Can Solei i una part important de Ca l’Arnús.
  5. La construcció de les consultes externes de l’Hospital Municipal a una illa interior. Fa uns 30 anys, quan la gent va comprar els pisos de protecció oficial que hi ha al costat d’aquest solar, els hi van dir que allà farien un parc. Durant 30 anys aquell solar ha estat abandonat. I ara, al nostre ajuntament, al que ja no li deuen queden terrenys on construir, ha pensat que pot ser una bona idea fer allà un centre d’atenció hospitalària. Pràcticament subterrani, això sí…
  6. Construcció d’un edifici de pisos de 12 plantes a tocar l’autopista, construcció a tocar President Companys d’un hotel de 15 plantes i una residència d’avis.

De tot això es suposa que l’alcaldessa parlarà dilluns a la reunió a la que ha convocat als membres de les juntes de veïns dels edificis de la zona. O al menys això entenc jo de l’escrit que han deixat a les bústies.

Clar que potser només intenten contrarrestar les queixes dels veïns contra la construcció del centre sanitari. Ja veurem.

5 pensaments sobre “Projectes a Can Solei

  1. Hola badalona bitacola, veig que no tens cap resposta. Alla voy! Miraré de comentar els punts que has posat.

    Soc veí del carrer Margarida Xirgu.

    1. Crec que la construcció de pisos és bo pel barri, li donarà més vida. Jo no li veig inconvenient a veure més gent pel meu carrer. A més, per fi tota aquella zona quedarà urbanitzada i ben il·luminada. Al teu blog mai he vist fotos de com era el carrer seu d’urgell tirant cap amunt el camp de futbol. Era lamentable i ara te un bon aspecte. Que hi haurà més trànsit? Doncs com en tot Badalona, i recorda que estem al centre. Com que veig que estas conscienciat amb l’ecologisme (talla d’arbres a can solei). No és mes ecològic no agafar el cotxe? Cadascú interpreta la mobilitat sostenible com vol.

    2. M’encanta la nova construcció del col·legi Artur Martorell. I n’estic segur que totes les parelles joves del barri pensen el mateix. No tinc coneixement que la part que dius que està malmesa sigues molt transitada de vianants que la visiten. Vull fer-te una pregunta, un col·legi no és un equipament pel barri? O és millor que deixem de fer el colegi perque hi hagi 5 arbres?

    3 i 4. Estic dacord amb tu en aquests punts.

    5. Aqui ja no. El solar feia pena i ja va sent hora que hi facin alguna cosa. Jo vaig assistir a la reunió i la maqueta que van ensenyar em va agradar. Nomes sobresurt una planta i l’exterior m’agrada. Molt millor que ara, on nomes hi ha gossos deixant la merda i cotxes aparcats. Segur que algun propietari d’aquests pisos que dius que van comprar fa 30 anys ara sel venen per una millonada. I amb les consultes…encara mes. Has preguntat als comerciants si els hi agrada que hi hagi les consultes? Trobes adequat la manera com van recollir les firmes la plataforma creada?

    Hi ha un blog de l’associació de veïns de Can Solei, que està apunt de ser creada. És aquesta: http://cansolei.blogia.com/

    No trobaria ètic que en aquesta associació només hi hagues representants d’aquesta plataforma en contra de les consultes externes al solar. Al blog ja hi comencen a haver-hi bastants veïns a favor. Espero que tinguin en compte l’opinió de TOTS els veïns.

  2. Marc, abans de res, gràcies pels teus comentaris. I, ara, deixa que et doni jo també resposta 🙂

    1. Jo no crec que la construcció dels pisos doni més vida al barri. No es pot dir que el nostre sigui un barri sense vida, només has de mirar la plaça de Les Gavines una tarda qualsevol de primavera o estiu. No hi cap ningú més!
    Però no em queixo dels pisos en sí, sinó de la pèrdua d’un terreny d’equipaments i del cost que tindrà per a la ciutat. En quan a la mobilitat, si et serveix jo no agafo el cotxe per anar a la feina. I de fet em va emprenyar molt que retallessin la vorera del carrer per tal de deixar més espai per aparcament pels cotxes. En quan a que hagi més circulació pel carrer, em fa “gracia” la teva afirmació: “recorda que estem al centre”. Doncs al centre de Badalona la circulació està restringida…
    A banda, no podem aspirar a que el carrer tingui la circulació que té ara? No fotem. Jo vull el millor pel barri, pel meu carrer, i incrementar la circulació és dolent, no bo.
    2. Sí, l’escola és un equipament de barri, de fet jo no qüestionat que es faci l’escola, l’únic que he qüestionat, qüestiono i seguiré qüestionant és la seva ubicació.
    5. Això de que el solar feia pena i que les consultes externes són la solució és com dir que com que el cotxe està brut el tiro i em compro un altre. Si el responsable de que el solar estigui en condicions (l’ajuntament) no fa res per arreglar-lo, l’hem de felicitar perquè ho arregla a canvi de fer una obra que l’interessa a ell? I ens oblidem de cop que fa més de 30 anys que està pendent d’arreglo? Doncs no, és molt trist que l’ajuntament s’hagi decidit a “arreglar” aquell solar a haver tingut alguna cosa que ficar allà. Mentre no sabia que fer amb el solar l’ha deixat abandonat i brut. Això, a mi, em sembla molt trist.
    Però tornem-hi, no estic en contra de les consultes externes. Tampoc estic exactament en contra de que es facin allà. Però sí crec que no és el lloc més adequat i que allà es podrien fer altres coses més positives pel barri.
    El comerciants no crec que estiguin especialment contents. Dubto que la gent que vagi a les consultes externes (que arribaran per Méndez Núñez o per la part de sota del carrer Seu d’Urgell on no hi ha comerç) pugin a Margarida Xirgu a tallar-se el cabell, comprar el dinar, o el que sigui. El més probable és que la majoria ni arribin a pisar el carrer.
    En quan a l’associació de veïns no et puc dir res, doncs no hi pertanyo. Però suposo que no tindran cap inconvenient en deixar-te participar.

  3. Un cop he vist les teves respostes, jo també ho faré 😉 Crec que es positiu fer aquests debats.

    1. Jo també soc partidari que hi hagi més equipaments de barri. Ja fa uns anys que visc al barri, i no crec que sigui tant transitat aquest carrer. Però bé, coincideixo amb tu que amb les construccions de l’avinguda navarra el barri estarà més saturat de vehicles i obviament això no és bo. A mi tampoc em convenç com ha quedat el nou carrer, m’hagués agradat més vorera i arbres. Al centre de Badalona només està restringit el carrer del Mar, el carrer d’en Cueta i la Rambla.

    2.No crec que al costat d’una autopista sigui la millor ubicació d’una escola, per tant el lloc on anirà em sembla correcte. Quina ubicació li haguéssis donat?

    5. Discrepo totalment amb que la responsabilitat de que el solar estigui en males condicions sigui de l’ajuntament. Vols dir que una part dels veïns no hi tenen algo a veure? Les caques del gos, la brossa que tiren pel balcó, etc. No soc cap defensor de l’ajuntament, però no em val que tot sigui culpa seva. N’estic segur que molts barris agafarien número per tenir les consultes externes al costat de casa. Després de la reunió feta amb l’ajuntament, perquè no es fa la recollida ara de signatures? Jo no tinc tant clar que hi hagi una majoria de veïns que estigui en contra del projecte.

    Amb una cosa coincidim com a veïns, volem el millor pel nostre barri. I potser hauriem d’estar dintre de l’associació 😉

    Fins aviat

  4. Bé, veig que anem acostant posicions 🙂

    1. Restringit estan tots els carrers del centre des del carrer del Mar fins a Prim. En tots aquests carrers no es pot aparcar i la velocitat màxima és (si no m’equivoco) de 20 km hora. A més el sentit dels carrers està fet per tal que no puguin ser de pas, tot i que hi ha un parell, com Francesc d’Assís, on la circulació de cotxes és més gran, tot i que no tant com ho era abans que tallessin Seu d’Urgell. No sé si t’has adonat que des de que no es pot baixar per Seu d’Urgell la circulació de cotxes s’ha reduït força. Ara hi ha circulació però no és excessiva, clar que el carrer, estret i amb cotxes aparcats a les dues bandes del carrer, tampoc està preparat per tenir més circulació.
    2. La situació de l’escola uns 20 metres més amunt (ara està just a tocar el camp de futbol) no crec que fos cap problema, i més si hi ha edificis d’habitatges a tocar l’autopista (que reduiran considerablement el soroll de l’autopista).
    5. Sí, d’acord, els veïns també són responsables. Però, com creus tu que estaria la plaça de Les Gavines si no es netegés cada dia (i un cop a la setmana amb aigua a pressió)? I la Rambla, i el Carrer del Mar? I a la plaça de Les Gavines tot i la neteja la zona dels arbres és una mena de pipi-can fastigós sense cap mena de control (bé, avui sí han fet alguna cosa, però feia molts mesos que no es tocava). Si l’ajuntament no feina neteja a aquell solar, és molt responsable del seu estat. I, evidentment, és absolutament responsable de la seva situació d’abandonament.

    Bé, a veure si quan es constitueix l’associació ens conviden a alguna reunió 🙂

  5. l´associació es per a tots els veïns i per això ens agradaria que hi participeu també vosaltres amb les vostres aportacions calen a una associació que acaba de neixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.