El nou estadi de futbol

Diu “El Punt” que el nou estadi de futbol es començarà a construir abans de l’estiu vinent. I l’article, molt interessant diu coses que m’agradaria destacar:

Les obres de l’estadi municipal de futbol, l’equipament que ha de permetre desencallar tota l’actuació articulada a l’avinguda de Navarra, començaran abans de l’estiu. Així ho ha anunciat el regidor de l’àmbit de Serveis al Territori, Francesc López Guardiola (PSC), que també ha explicat que la societat municipal Engestur serà la que executarà les obres. El regidor socialista comença a posar dates a l’estadi però de moment no concreta el pressupost ni el finançament.

Cal recordar que, malgrat que l’estadi forma part d’una operació urbanística que també inclou la construcció de pisos a l’avinguda de Navarra, l’equipament esportiu s’haurà de construir sense haver posat un sol totxo al solar que ara ocupa el CF Badalona, propietat del consistori i del club de futbol. La construcció de l’estadi és necessària perquè el club de futbol pugui marxar de l’avinguda de Navarra i, a partir de llavors, s’activi tot l’engranatge.

Fins aquí, només una mica d’informació.

Per la seva banda, López Guardiola insisteix a dir que la construcció de l’estadi «no costarà ni un sol euro a l’Ajuntament de Badalona», alhora que explica que la gestió de la seva construcció «es farà des d’una fundació en la qual hi haurà la societat municipal Engestur i el CF Badalona».

Això és curiós. L’estadi nou, ubicat a terrenys pertanyents a l’ajuntament, construït amb els diners que s’han de treure de la construcció de pisos a un terreny municipal, es construirà sota la gestió d’una fundació en la qual s’inclou l’ajuntament i una entitat privada. Potser, de fet, no és tan curiós. Estem pagant un camp de futbol nou al FC Badalona.

el projecte original, del prestigiós arquitecte francès Dominique Perrault, no es modificarà ni un sòl mil·límetre tret que el principal beneficiari, el Club de Futbol Badalona, així ho sol·liciti.

Per si no quedava prou clar.

Una instal·lació de la qual, en paraules de Francesc López Guardiola, encara s’ha de calcular el cost definitiu. «Ara estem fent la revisió econòmica del projecte i, per tant, no podem dir quin és el pressupost definitiu»

No saben quan costarà, però sí saben…

López Guardiola insisteix a dir que la construcció de l’estadi «no costarà ni un sol euro a l’Ajuntament de Badalona»

Jo no ho tinc tan clar.

La notícia a “el Punt”: L’Ajuntament anuncia que Engestur començarà les obres de l’estadi de futbol abans de l’estiu que ve.

Un pensament sobre “El nou estadi de futbol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.