Els pisos paguen més impostos.

Uns números de Joan Walter Fibla al foro betulo.cat ens donen una pista de perquè a Badalona només es fan pisos.:

Una industria de 500 m2. paga al año IAE + IBI 3.500,00 € (582.288.- Pts.)-, supongamos que en el espacio de 500m2 se construyen 25 pisos -IBI piso 100 m2. 600´00 €. X 25 = 15.000,00 €

És a dir, paguen més IBI 25 pisos que una indústria. Res de particular si no fos perquè la indústria dóna de menjar a la gent que viu als pisos.

Però hi ha més:

PRESUPUESTO MUNICIPAL (Anual) de BADALONA 100.000.000,00 €
ENDEUDAMIENTO MUNICIPAL 135% del presupuesto = 135.000.000,00 €
Partida mas importante de gastos (Capitulo – 1) *SUELDOS Y SALARIOS 64% del presupuesto = 65.000.000.000 65.000.000,00 €

La negreta és meva.

Queda clar perquè la ciutat va com va? I perquè tots els terrenys de l’ajuntament es van convertint en pisos?

I amb aquests números, amb aquest endeutament, l’ajuntament de Badalona ha regalat aquest any el camp de futbol de la Morera al FC Badalona. Ah!, i pagarà una remodelació al gust del FC Badalona.

És o no és patètic?

4 pensaments sobre “Els pisos paguen més impostos.

  1. Totalmment Patètic! Hauriem de fer alguna cosa. CAda vegada sóm més els que ens en adonem del desastre. Potser un seguit d’accions ( protestes, festes… no sé coses creatives que cridessin l’atenció. Si no fem res més que lamentar-nos sempre serà el mateix ( i encara més d’un, deu riure)

  2. Estic d’acord amb el to general del que dius, però discrepo amb el que precisament assenyales en negreta: és normal que l’Administració – una burocràcia que funciona com qualsevol “empresa” de “serveis” – tingui el major gruix de despeses als recursos humans.

    Al meu entendre, el que hauríem de veure és quina part del pastís s’enduu la inversió, que és, crec jo, el que tots trobem a faltar a Badalona.

    🙂

  3. M’agradaria veure el percentatge en sous d’altres poblacions similars. En qualsevol cas, entre els sous, els interessos del deute, els dèficits de les empreses municipals (al menys Badalona Comunicació té dèficit i cada any ha de rebre una injecció de diners de l’ajuntament),… No crec que quedi massa per a inversions.

  4. Ok, aquest punt de vista – comparar percentatges amb altres poblacions – i, afegiria jo, veure l’eficiència d’aquests recursos humans (la mateixa feina feta per quanta gent?) serien, al meu entendre, indicadors més vàlids (i que consti que no estic posant en dubte ni l’eficiència ni l’eficàcia dels nostres funcionaris).

    I, com deia abans – i ara veig que estem d’acord – seria interessant saber si, després de mantenir l’aparell (sous, lloguers, etc.) ens queden molts diners per fer coses noves (al marge de si això és un port que no volem 😉 o, com tu bé dius, el que ens queda és per a pagar deutes i “compromisos”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.