Consultes externes

Bé, crec que no cal explicar massa sobre el tema aquest del nou edifici de les consultes externes. Però com que hi ha nova informació (més o menys nova), faig quatre ratlles per comentar-la.

La primera qüestió és que una font fiable explica que els metges de l’hospital no estan massa d’acord amb la ubicació del nou edifici. A més es queixen de que no tenen informació. Jo he parlat amb un metge al que no li fa res, tot i que tampoc està entusiasmat amb la idea…

Part de l’espai alliberat a l’hospital es dedicaria a la construcció d’una cafeteria. En total uns 300 metres quadrats.

ICV està a favor de la construcció de l’edifici a la ubicació seleccionada. Això sí, sembla que estiguin d’acord perquè sí, sense que tinguin cap raó justificada. Això diuen els veïns de Can Solei.

3 pensaments sobre “Consultes externes

  1. En sembla que no cal afegir gaires justificacions a una millora de la asistencia mèdica que rebem. Crec que els veïns de la zona poden estar contents de la concentració de serveis al barri. Per posar un exemple: jo visc al Progrès i tinc el metje al CAP La Riera, no hi ha aparcament soterrat públic i a la zona de Can Soley hi han 3… i moltes coses més, nomes manca el metro, que ja arribarà, si els veïns volen.

  2. Malf, quin és el problema? Mira que és fàcil, si els veïns no volen que estigui allà, que el posin a un altre lloc. Efectivament a Badalona la distribució dels equipaments està molt mal feta. Hi ha barris amb dues llars d’infants públiques quan la majoria de barris no tenen cap. Les oficines municipals les han concentrades totes a un mateix edifici, al centre que, en teoria, no hauria de ser el centre perquè diu el PSC que el centre de Badalona s’ha d’allargar fins al canal…
    Els jutjats, les oficines municipals, la oficina d’hisenda, les oficines de la seguretat social, l’hospital, tot, tot està al mateix lloc. I és injust per els barris, però també per als veïns que tenen zona blava perquè són “el centre de la ciutat” i els veïns dels barris bé han de poder accedir en cotxe a aquest centre. La concentració de serveis públics potser té avantatges, però també te inconvenients, inconvenients que tenen tant la gent dels barris com la gent “del centre”. I compte!, la zona de Can Solei no ha estat mai “el centre”. El carrer de la Seu d’Urgell s’acava d’urbanitzar, i no del tot, el solar aquest on ara volen posar les consultes externes, fa anys que està abandonat i ple de merda (i fa 20 anys que pertany a l’ajuntament), Can Solei porta al menys 4 anys deixat de la ma de deu, degradant-se poc a poc. Al carrer Margarida Xirgu ens han tret un bon tros de vorera per tal que els cotxes puguin aparcar, els cotxes dels veïns del carrer d’en Prim i la riera Matamoros que són zona blava (al centre no es pot aparcar als carrers, són semipeatonals).
    Els polítics tenen la barra de dir que el centre aquest de consultes externes “dignificará” el barri. Potser el barri no és digne? El barri de Can Solei, el que necessita per a ser més digne és que els carrers tinguin unes voreres en condicions, que el parc de Can Solei estigui cuidat, que el solar on volen fer les consultes externes sigui el jardí que els hi van prometre als veïns al seu moment, que el carrer Méndez Núñez tingui voreres i no estigui permanentment d’obres, que el Carrer Seu d’Urgell no tingui cotxes aparcats sempre a sobre la vorera, que la zona enjardinada de la plaça de les Gavines sigui això, una zona enjardinada, no un magatzem de pedretes. Que algú tingui cura de les plantes de les jardineres d’aquesta mateixa plaça, que després de 3 anys buides (bé quasi, alguns veïns van plantar les seves pròpies plantes) va arribar una brigada, va plantar quatre plantes i no ha tornat.

    Tot això necessita el barri de Can Solei per a ser més digne. I les consultes externes si les volen fer, que les facin, però que escoltin les pegues que tenen els veïns i els i facin cas. Que per això cobren.

  3. Poca cosa a afegir al que t’ha dit en Badabit Malf.

    Només fer-te notar que degut a l’acumulació de serveis “generals” al barri de Can Solei, aquest s’ha quedat sense serveis ni equipaments de barri. I l’únic espai de terreny que quedava sense construir (perque és una illa interior de pisos i no s’han pogut fer vivendes) on podria anar un equipament pels veïns, ara es destina a un altre equipament de ciutat que podria anar a qualsevol altre lloc millor comunicat, més accesible i l’aire lliure, no en n soterrani de 3 plantes.
    Bé, l’únic espai no, perque on està l’actual camp de futbol del Badalona també s’hi podria fer alguna cosa, però l’ajuntament només ha planejat pisos que vindran a massificar encara més el barri.

    Aquest barri, a part de ser un barri de serveis, també és un barri on viu gent. I les dues coses han de ser compatibles.
    I si no es fa res per solventar els problemes que ja tenim, almenys que tampoc es fagi res per augmentar-los.

    Si aquest equipament anés al barri del progrés, per exemple, ara que hi hauria lloc renunciant a algun bloc de pisos dels nous projectats, ho agrairiem tan els veïns de Can Solei com els de Progrés, no?

    Salutacions,
    Víctor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.