2 pensaments sobre “Arbres

 1. Extret de la web de l’ajuntament de Badalona:

  http://www.badalona.cat/aj-badalona/ca/ajuntament/ajuntament-informa/noticies/noticia.html?html=5009.html

  “L’AJUNTAMENT INFORMA
  01/02/2007
  Aquest diumenge, 4 de febrer, es celebra la Festa del Bosc
  Aquest diumenge, 4 de febrer, l’Àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona organitza, un any més, la Festa del Bosc.

  Aquesta festa popular, que començarà a les 10.30 hores, al berenador de Can Ruti, i té previst acabar a les 14 hores, va dirigida a tots els veïns de Badalona i a totes les persones que vulguin contribuir a restaurar els boscos de la ciutat malmesos pels incendis.
  L’alcaldessa de Badalona, Maité Arqué, assistirà a l’acte a les 12 hores.

  El motiu central de la festa del bosc és la plantada d’arbres i treballs forestals però també hi haurà activitats lúdiques (com tir amb arc, titelles, viatjar en un trenet, passeigs d’aventura, construcció de caixes niu per ocells o un itinerari comentat per la riera), d’educació ambiental i sensibilització i una butifarrada.

  Aquest any, a més, es vol que aquesta activitat i la reforestació que porten a terme els centres educatius de la ciutat formi part de la campanya 1.000 Milions d’arbres propiciada pel programa de medi ambient de l’ONU que ha estat impulsada per la Premi Nobel de la Pau Wangari Maathai. Amb la seva fundació ha plantat més de 30 milions d’arbres en 12 països africans. L’objectiu d’aquesta campanya és la plantació d’un bilió d’arbres a tot el món per frenar el canvi climàtic i per recuperar els boscos.

  Cada un d’aquests arbres plantats suposa en 20 anys de vida:

  la producció de 28.000 m3 d’oxigen (el que respira una persona durant 80 anys)
  l’absorció de 25.000 m3 de CO2 (descontaminant l’aire i disminuint el canvi climàtic)
  l’aportació de 400.000 litres d’aigua a l’atmosfera
  la producció de 10.000 kg de matèria orgànica (fertilitzant el sòl)
  altres valors no quantificables com retenció de sòls, evitar l’erosió, millora del paisatge o fer d’aixopluc de fauna diversa.
  La plantada d’arbres es portarà a terme en finques municipals de la Vall de Pomar i s’espera plantar entre 1.800 i 2.000 arbres (bàsicament alzines, sureres, pins i arboç a les vessants i roures, albars, lledoners, saücs i alocs a les rieres i torrents.

  Segons l’Àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat, el recuperar el bosc, o el passar un bon dia a la muntanya, no són les úniques raons per organitzar aquesta activitat, sinó que té també una forta vessant educativa. Es per això que demana a les persones que hi participin la seva col·laboració per tal de mantenir després durant l’any allò que s’ha plantat. Els primers diumenges de cada mes, ja es disposa d’un grup de voluntaris i voluntàries que participen en activitats de manteniment d’aquestes plantacions.

  A més dels més de mil escolars que des de l’Escola de Natura participen cada any a la campanya Badalona recupera el bosc, el gran nombre de persones que han participat en les darreres edicions demostra l’estimació dels badalonins i badalonines per la seva Serra.”

  Sobren els comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.