Badalona i l’esport

Ahir en Ferran Falco escrivia al seu blog una entrada relacionada amb la política i l’esport. Sempre he cregut que no és bo per l’esport el relacionar-se massa amb la política, però, la veritat, és impossible d’evitar. A més, parlant de política i esport a Badalona hi ha coses que resulten absolutament increïbles.

Però em centro en l’entrada d’en Ferran per comentar algunes coses:

Avui em proposo fer una declaració per a Televisió de Badalona, relacionada amb l’esport: vull, ja ho vaig dir fa 4 anys, un equip de bàsquet a l’Eurolliga, i un equip de futbol a primera divisió, però sobretot, o tant com aquest desig, vull una ciutat que tracti bé les seves entitats de base, que mantingui els polisportius en condicions, que faciliti l’activitat escolar, i que promogui una vida activa i saludable per tothom.

Vull creure que el desig d’en Ferran només és personal. L’ajuntament de la ciutat no s’hauria de ficar en el que fa una entitat privada. A banda, cal tenir present que l’esport professional és més espectacle que no esport 🙁

Més endavant en Ferran diu:

Volem construir nous polisportius, d’iniciativa privada i preus públics, que donin servei al Sant Crist, Lloreda, Montigalà,Bufalà i Coll i Pujol.

Resultaria paradoxal que l’ajuntament de Badalona pagués amb diners dels badalonins un nou camp de futbol (que tot i ser municipal només el faria servir una determinada entitat privada) i encarregués a la inicitiva privada la construcció de poliesportius per a tots els badalonins.

Badalona necessita d’espais on la gent pugui fer esport de manera ecònomica o gratuïta i no és de rebut que els diners es gastin en un estadi de futbol per a un equip particular en comptes de gastar-se en els badalonins. L’ajuntament hauria de potenciar l’esport d’oci, aquell que és bàsic per gaudir de salud. Esta bé això de tenir equips professionals a la ciutat, però, si us plau, prioritzem, i fem-ho pensant en la gent que viu a Badalona.

El bloc del Ferran Falcó: http://falcobadalona.bloc.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *