Netejant grafitis

NOTA DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS SOBRE UNS FETS OCORREGUTS A LA NIT DEL PROPASSAT DILLUNS AMB LA NETEJA DE LES PINTADES

La matinada entre el dilluns i el dimarts, uns membres de la junta de l’Associació han viscut uns fets del tot surrealistes. Dues persones de la Junta, en acabar la reunió ordinària de junta i posar en ordre el local, han marxat cap a casa i a l’alçada del C/Sant Francesc amb Francesc Layret, s’han trobat la brigada de neteja municipal. Estaven pintant de blanc una paret de l’antiga Clínica del Carme que havia aparegut amb uns grafits contraris a la gestió de l’ajuntament. Una de les pintades, però, demanava un Centre Cívic a la Clínica del Carme. Els operaris ja tenien la paret totalment blanca de nou, i les veïnes van demanar-los si us plau si no podien fer el mateix amb la paret del davant (també d’un edifici d’ús municipal). Ells van dir que només “tenien ordres” de sanejar la del Carme, perquè feia al·lusió directa a la gestió del seu cap, el Sr. Francesc Serrano.
Les veïnes, van insistir molt perquè creien incoherent que un costat de carrer es netegés i l’altre, que porta mesos i mesos brut de guixades, no. Durant més de mitja hora es van fer trucades als responsables del torn de nit de neteja, fins que es van presentar allà, a peu de carrer. En total, 5 homes. Al final, fartes de tanta inoperància, les veïnes van proposar fer elles mateixes la feina. Volien com fos, deixar neta d’una vegada per totes la paret. El responsable del grup, les va animar: endavant, feu-ho vosaltres mateixes. Una d’elles va demanar si ho podia gravar amb una càmera perquè en quedés constància, i els altres, s’hi van negar en rodó, amb la por al cos del què dirien els seus caps directes. Al final, les dones van agafar els rodets i el cubell de pintura, i sota l’atenta mirada de 5 homes “fotetes” van fer la feina “bruta” de netejar la paret de pintades. Per cert, eren pintades contràries a la policia. Ara ja tenim les 2 parets del carrer blanques de nou. Però n’hi ha una, que continuaria bruta si aquestes veïnes no haguessin apretat una mica.
Amb tot plegat, ha quedat més que clar que l’única cosa que neteja l’Ajuntament són les pintades que els afecten a ells directament. Com ja es va demostrar mesos enrere i malgrat l’insistència de veïns i comerciants que reclamen la neteja de moltes parets brutes del barri. Però aquest cop, passa de taca d’oli. Perquè eren dues parets municipals, i perquè a totes dues es feia referència directa a estaments públics. Sembla, però, que a l’equip de govern municipal només preocupa les pintades que fan referència a ells. És surrealista, electoralista i caciquista fins a extrems que fan esgarrifar!. Així anem i és per això que des de l’Associació de veïns del Centre en volem deixar constància.

Badalona, 8 de maig del 2007

Tret d’aquí.

Un pensament sobre “Netejant grafitis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.