Els partits polítics badalonins a internet

Aquesta és la llista (si no m’equivoco) dels partits polítics que es presenten a les eleccions municipals a Badalona (l’ordre no és rellevant).

Un total d’onze partits polítics que, segons s’informa a la web dels Ciutadans de Badalona, compartiran 6 casetes a la plaça de l’ajuntament, a raó d’una per a cadascun dels partits amb representació a l’ajuntament actual i una per la resta. Un repartiment un tant curiós, no?

Aprofito l’ocasió per comentar una notícia del portal Terra, que, a la seva secció d’actualitat, publicava fa un parell de dies un article que parla de les eleccions municipals a Badalona. Un article com qualsevol altre, però amb alguns paràgrafs interessants.

El inicio de la campaña electoral en Badalona ha coincidido con la celebración de las Fiestas de Mayo. Por esta razón, el candidato de ERC, Jaume Vives, ha optado por centrar sus primeros días en el programa de Fiesta Mayor.

Vives propuso ‘establecer un proceso participativo ciudadano a través de una comisión de fiestas para programar las fiestas de mayo’.

Abans de continuar, aclarir que, segons l’article, en Jaume Vives va dir més coses. Però si m’he quedat amb aquesta és perquè em sembla haver llegit alguna cosa semblant… Aquí: http://fmabadalona.org. Potser en Vives s’ha convençut ara de la necessitat de la participació de la ciutadania en la programació de les Festes de Maig, però després de 4 anys al govern de la ciutat, és una mica trist que se’n recordi només per a les eleccions.

També és interessant el que diu l’article sobre ICV. Per una banda diu què

El alcaldable de ICV-EUiA, Carles Sagués, ha priorizado la vivenda pública de alquiler. El ecosocialista propuso la creación de una Oficina de Vivenda donde se elabore un censo de pisos vacíos, para ponerlos a disposición del mercado.

La qual cosa em sembla una bona iniciativa. Però per altra banda, també diu:

ICV-EUiA es la tercera fuerza en Badalona y podría ganar protagonismo puesto que tiene una carta a su favor: presenta un candidato prácticamente desconocido, Carles Sagués. Aunque con pasado político como concejal de Cultura, es poco conocido y justamente por ello, los ciudadanos lo sitúan como el mejor valorado.

Home, que la “carta a favor” d’ICV-EUiA sigui el presentar a un candidat desconegut, diu molt de l’opinió que té el periodista de la feina feta per aquest partit el darrers anys…

L’article acaba fent una menció a Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, oblidant-se, faltaria més, de la resta de partits sense representació a l’ajuntament. Suposo que ho podem considerar “normal”, oi?

La notícia sencera la podeu trobar aquí: La campaña electoral estará en Badalona centrada en la inmigración y la vivienda.

5 pensaments sobre “Els partits polítics badalonins a internet

  1. Respecte la proposta d’obrir un procés participatiu de les Festes de Maig que destaques d’en Jaume Vives. Ara és el moment, quan s’han de formalitzar nous equilibris de forces, de plantejar allò que cal canviar si a parer d’un es pensa i es fa evident – el debat s’ha plantejat fa unes setmanes també a TV Badalona – que no es fa del tot bé.

  2. Sí i no. Esta bé fer ara propostes, però cal actuar durant els quatre anys de mandat. Se’m fa estrany que una proposta tan simple de complir no s’hagi fet abans de les festes de maig d’enguany en comptes d’esperar al procés electoral per fer-la.
    I un cop feta la proposta. Estarà ERC disposada a defensar-la a l’ajuntament si continua al govern? I disposada a votar en contra dels seus socis per defensar les seves idees? I a deixar el govern si són un zero a l’esquerra?

  3. Un compromís públic és un fet i sempre s’ha de defensar (lògicament també, si es demostra erroni, cal rectificar).
    Sobre el procés participatiu en les Festes de Maig, JERC ja havia plantejat la proposta, i si bé no s’ha avançat, actualment és un debat obert i un reclam social que empeny, i això pot traduïr-se en canvis, és qüestió de majories i d’equilibri de prioritats.
    Respecte a tota la sèrie de preguntes finals, doncs, molt bé, quan els elements negatius fan inviable un suport, passant per davant dels elements positius, és el moment que la gent que està a l’entorn d’un projecte, prengui les decisions que calguin.

    Salut!

  4. Saps que passa, Jordi, no tinc gens clar (i estic segur que no soc l’únic) què ha fet ERC al govern de Badalona aquests darrers anys. I no dic que no s’hagin fet coses, simplement jo (i segurament la majoria dels badalonins) no les conec i això és negatiu per a ERC. Entenc que des de l’oposició, a Badalona, gairebé no es pot fer res. Però és que des del govern tampoc sembla que s’hagi fet res més que recolzar a la Maite Arqué. I realment em tingut un govern d’esquerres a la ciutat? Jo crec que no. 🙁

  5. No m’he pogut estar i he hagut de fer un comentari al meu bloc. Sembla que ara prometen de tot però quan repases les seves actuacions ja comences a dubtar que ho fagin…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.