Estació de França

Estació de França és el nom que Josep Duran, regidor de Cultura de l’ajuntament de Badalona, va escollir per al seu blog personal. Té poc menys d’un any de vida (va néixer a juliol de l’any passat) i fins ara en Josep Duran escrivia en ell de temes relacionats amb la cultura.

Amb l’arribada de les eleccions ha començat a parlar de política i, tenint en compte qui és, crec que val la pena llegir els seus comentaris. Trec de context algunes de les seves frases, les que més m’han cridat l’atenció, tot indicant d’on han sortit. Evidentment serà convenient veure el context per poder-les valorar àmpliament.

De l’entrada titulada La resposta és sempre més llibertat o això és la democràcia, estúpid!:

Confesso que no em va agradar gens que l’Acte Sacramental s’utilitzés per etzibar clixés sobre els polítics (especulació, corrupció, etc…) i per fer una crida a les festes alternatives

Però bé, no ha estat així, i als que em critiquen per facilitar públic a l’Acte Sacramental (abans es feia a la Rambla mentre la festa es desenvolupava a la Plaça de la Vila i ara esperem el Seguici de la ciutat per començar l’Acte)

Sobre aquest segon punt, advertir al senyor Duran que abans que el ball de l’àliga es fes a la Rambla, ja havia molts més espectadors a la Rambla que a la plaça de l’Ajuntament. Entre altres coses perquè sempre la gent ha mirat d’arribar d’hora a la Rambla per agafar un bon lloc. Per tant jo estava convençut (i sembla ser que anava errat) que el ball de l’àliga s’havia traslladat a la Rambla per tal de tenir més visibilitat…

Del que ve a continuació no faré cap comentari. Són les seves opinions i només he seleccionat les que més m’han cridat l’atenció, sense que això vulgui dir que estigui ni a favor ni en contra. Les poso aquí perquè, venint de qui venen, ho crec interessant. Nota: Ã’C és Ã’mnium Cultural

De l’entrada titulada DIETARI DE CAMPANYA I (del 9 al 14 de maig):

ÒC de Badalona es creu el centre del món cultural i amb receptes per a tot

ÒC de Badalona parla de participació, però només participa en allò que organitza ÒC de Badalona

Al finalitzar el concert, reprenc la meva reflexió sobre els candidats que no dimiteixen dels seus càrrecs actuals. En concret, torno a pensar en Carles Sagués, alcaldable d’ICV-EUiA, i em pregunto per què no fa els gest ètic que tothom li demana –bé, sembla que el President de la “Penya” no, pel que diuen- i separa la seva segura elecció com a regidor de l’Ajuntament de la pertinença a la Junta del club de basquet emblemàtic de la ciutat. També penso en Miguel Jurado, que continua com a president de l’A.VV de Canyet, al mateix temps que és candidat pel PP o de Juan Ruíz a Sant Joan Alt de Llefià amb la mateixa candidatura de Jurado.

Al matí, un grup de companys i jo hem decidit plantar una paradeta cada dia al bell mig del barri de La Salut. Ho farem des d’aquest dilluns cada tarda. Objectiu: entregar propaganda electoral i viure més d’aprop en un dels barris assenyalats pel PP com de convivència impossible, un barri-ghetto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.