Normes sense sentit?

L’Ajuntament multa l’Assemblea de Joves de Badalona (Vilaweb Badalona); Multes sense sentit (Andreu Mas); Ã’mnium insta l’ajuntament a retirar la multa a l’Assemblea de Joves (Vilaweb Badalona)

L’Ajuntament de Badalona ha posat una multa a l’Assemblea de Joves de Badalona (AJB) per venda ambulant al carrer la darrera diada de Sant Jordi. De fet, la multa és per muntar una paradeta a la plaça de la Vila sense els permisos corresponents.

Ã’mnium Cultural de Badalona considera que s’hauria de retirar la sanció. En cas contrari, totes les entitats de Badalona que hagin posat paradetes sense permís –com va fer Ã’mnium en el seu moment- també haurien de rebre la mateixa multa.

Doncs totes les paradetes haurien d’haver estat revisades i multades si tocava. Si hi ha una norma que requereix un permís municipal per fer venda al carrer, i aquesta norma no especifica cap excepció, tothom l’ha de complir. No podem permetre, i molt menys demanar, que s’apliquin excepcions no escrites a les normes establertes. Sinó estarem donant ma lliure als nostres “estimats” governants per tal que facin i desfacin segons els hi convingui. De fet ja ho fan (us sona això de que hi ha llocs on la grua fa ulls grossos i zones on no deixa passar ni una?), però només falta que nosaltres ho demanem.

Si l’ajuntament retira la denúncia contra AJB, haurà de retornar els diners a tots aquells que van demanar permís per vendre aquell dia. Si no ho fa així estarà sent injust amb aquells que compleixen les normes establertes. I això és encara més greu que el fet que hagi entitats que no hagin estat multades. I no em val dir que ningú no ho demana. No m’ho crec.

Em sembla molt bé que les entitats badalonines demanin una exempció de la norma per a aquest dia. I crec que l’ajuntament hauria de cedir en aquest punt i deixar-ho per escrit. Però ara per ara, exigir que es retiri la multa a una associació que s’ha saltat una norma em sembla, com a poc, poc adequat.

De tota manera, no estaríem així si la gent que treballa a l’ajuntament fes bé la seva feina. Però això suposo que és demanar massa 🙁

Actualització 23:34: En Ferran Falcó també parla del tema: El fons i la forma

3 pensaments sobre “Normes sense sentit?

  1. En mi opinión, solicitanto qe se retire la multa citada. Se está pididiendo que la negligencia, en la aplicación de las normas y leyes; siga imperando, como hasta ahora…Si la ley es la que és. Hay que cumplirla y hacerla cumplir. Y hay que hacerlo en todos los casos. Y si no se hace, en forma debida: Deben responder quienes incumplan…séa autoridad ó ciudadano..
    …Si “nos” dotamos de unas normas y leyes, para ignorarlas a conveniencia, de unos ú otros…mal,
    muy mal; para que desde ésa forma de interpretar,
    se pueda edificar nada consistente…y real.
    Saludos.
    Carles Plaza.

  2. Estic d’acord en que tothom ha de complir la llei, però a mi el que em sobta és perquè l’Ajuntament enlloc de multar no va informar-los primer i solucionar el tema d’una forma menys cridanera, o potser ho va intentar però no van sortir-se’n, tot plegat hi ha poca informació sobre el tema com per decantar-se…

  3. Velez, la normativa no és nova, fa anys que existeix, de fet jo recordo haver demanat permís i pagat la taxa corresponent quan feia BUP!!!
    En qualsevol cas malament per no ser previsors, malament per demanar que els hi perdonin la multa. El que haurien d’haver fet és reconèixer la seva errada i, a continuació, demanar l’exempció per a entitats sense ànim de lucre.
    Fixat que en cap moment reconeixen haver-se equivocat, sembla que sigui l’ajuntament el que ha errat i, en aquest cas, no ha estat així.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.