Fira de la Solidaritat 2007: propostes de millora

Ahir vam anar a veure les parades de la Fira de la Solidaritat a la Rambla. Vagi per endavant que Capgròs i acompanyant vam sortir molt tard i vàrem arribar a la Rambla pràcticament a misses dites: diumenge a quarts de dues de la tarda.

No obstant, no ens volíem perdre la fira: és una d’aquelles coses que, al nostre entendre, han anat quallant a la ciutat i són una bona mostra de què es fa en el món de la cooperació local.

Ens va sobtar, però, la poca identificació – o explicació, o informació – que, a tots nivells, hi havia de la Fira. Més enllà de la informació que hi havia al web, allà, in situ, aquesta era exigua. Parlava d’identificació perquè moltes parades de les ONG apenes si es distingia a qui pertanyien. Tenien un cartellet al nostre entendre massa petit com per a què fos fàcil saber de quina ONG es tractava.

La carpa que hi havia al final de la fira tenia una informació molt interessant, però el context era inexsitent, així que, si no havies passat pel web, no et quedava clar si eren els projectes de les ONG, o si eren de les ONG finançats per l’Ajuntament; o si les ONG eren de Badalona o eren allà perquè l’Ajuntament les subvencionava. Res de tot això quedava clar.

D’altra banda, la situació de la carpa era totalment desencertada. El fet de ser al final de tot de la fira, i a més estar poc decorada, escassament indicada i mal il·luminada provocaven que la majoria de gent, enlloc d’entrar-hi, fessin mitja volta i comencessin el camí de tornada per la Fira. La nostra proposta, del Capgròs i companyia, hagués estat posar-la just a l’altra punta: a l’encreuament del Carrer del Mar amb la Rambla, on de vegades s’hi posen les paradetes dels artesans. És un lloc de pas obligat i, a més, serviria de porta d’entrada “oficial” a la Fira.

En altres paraules: la Fira funciona, i funciona bé, però el dimoni és en els detalls, i els detalls, enguany, es van descuidar força. La propera, millor encara!

Quant a Capgròs

També conegut com Isma, el Capgròs és possiblement el col·laborador de Badalona Bitàcola que més valor aporta al blog. Més fins i tot que el seu administrador!

2 pensaments sobre “Fira de la Solidaritat 2007: propostes de millora

  1. Benvolgut,
    prenc nota de les teves crítiques que em semblen més que raonables (més la referent a la expo i la carpa que no la que fas sobre si es distingien o no les parades: el diumenge a quarts de dues la gent ja anava plegant i potser la instal·lació estava una mica desmanegada). Has de saber que l’equip de Solidaritat i Cooperació ens hem reunit aquesta setmana per fer balanç i autocrítica i que la llista de coses a millorar és força extensa i que ens hi posarem per a l’edició de l’any que ve.
    Dit això, deixa’m que, almenys, exposi algunes consideracions que ens fan valorar positivament la Fira d’enguany.
    1) atès que vam entomar-la al juliol, a contrarrellotge, tot just aterrats a la regidoria… el balanç és força satisfactori.
    2) En la programació de les actuacions de dissabte a la nit, crec que vàrem encertar-la, tant per la qualitat de les mateixes com pel fet que van acostar a la Fira un públic no estrictament especialitzat en assumptes de cooperació i solidaritat.
    3) La idea d’exposar què fa Badalona en termes de cooperació és una novetat important, de la qual ens sentim molt satisfets i que la gent ha reconegut com a una bona pràctica (si bé es cert que en l’expo hi falta un plafó introductori).
    4) El cartell amb el nom de l’entitat de cada parada… fins a l’edició d’enguany crec que no s’havia fet mai.
    i 5) Amb les exposicions que la Jungfrau ha fet al centre cívic Dalt la Vila (aquesta estava prevista abans de la fira) i la que Creu Roja ha fet a la Salut (aquesta no)… hem volgut iniciar modestament dues coses: que la fira s’estengui a altres llocs més enllà de la Rambla i que les activitats relacionades amb la Fira s’iniciïn ja des de la setmana anterior.

    No és per justificar-me, eh! prenc nota de les teves aportacions… L’any que ve: a millorar! que és el que cal exigir-nos!

  2. Hola Josep,

    Gràcies pels teus comentaris que, en cap cas, em prenc com a justificacions, sinó com el necessari contrapunt als meus 🙂

    Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.